Simptomi, kas var norādīt uz aizkuņģa dziedzera vēzi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: National Cancer Institute/Unsplash

Aizkuņģa dziedzeris ir viens no orgāniem, par kuru tiek aizmirsts visbiežāk, neskatoties uz tā nozīmi gan gremošanas fermentu izstrādē, gan hormonu izdalīšanā. Krievijā populārais medicīnas profesionālis Aleksandrs Mjasņikovs atklājis, kuriem simptomiem vajadzētu raisīt piesardzību, vēsta portāls "Ria Novosti".

Speciālists stāsta, ka ir trīs klasiski slimības simptomi: sāpes vēderā, dzelte un svara zudums. "Strauja svara zaudēšana vienmēr ir aizdomīga, īpaši vecāka gadagājuma cilvēkam," paskaidrojis Mjasņikovs.

Ārsts par citiem, netiešiem aizkuņģa dziedzera vēža simptomiem sauc tromboflebīta rašanos, limfmezgla iekaisumu virs kreisā atslēgas kaula un augoņu rašanos nabā.

"Bieži novērojami arī simptomi, kas raksturīgi cukura diabētam - diemžēl saistību ar onkoloģiskas dabas problēmām bieži vien atklāj tikai daudz vēlāk," teicis mediķis.

Mjaņikovs atklājis, ka viens no faktoriem, kas visvairāk paaugstina slimības risku, ir smēķēšana, savukārt līdz pat 20 procentiem aizkuņģa dziedzera vēža gadījumu var skaidrot ar iedzimtiem riska faktoriem.

Tāpat slimības attīstībai vēlīgs var būt mazs likopēna daudzums, kuru var uzņemt, uzturā lietojot gana daudz sarkano dārzeņu, piemēram - papriku vai tomātus.

Citi riska faktori ir liekais svars, kustību trūkums, D vitamīna trūkums, nepareizs uzturs un periodontīts. Galvenās uztura problēmas, kas saistītas ar šo onkoloģisko saslimšanu, ir pārmērīga pusfabrikātu un gaļas patērēšana, kā arī dārzeņu un augļu trūkums uzturā.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu