Pasaulē nācis Elizabetes II mazmazdēls

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Princese Eiženija savā kāzu dienā 2018. gadā.
Princese Eiženija savā kāzu dienā 2018. gadā. Foto: Reuters/ScanPix

Jorkas hercogu pāra meita, Lielbritānijas karalienes Elizabetes II mazmeita, princese Eiženija, un viņas vīrs, uzņēmējs Džeks Brūksbenkss, ir kļuvuši par vecākiem, 9. februārī pasaulē laižot karalienes Elizabetes II mazmazdēlu. Par šo faktu liecina ieraksts karaliskās ģimenes oficiālajā "Instagram" profilā.

Zīdaiņa svars ir 3657 grami. Par nākamā iespējamā troņmantnieka dzimšanu sākotnēji ir paziņots karalienei Elizabetei II, viņas vīram, princim Filipam, Eiženijas tēvam, princim Endrjū, viņas mātei - Jorkas hercogienei Sjorai.

Zēns kļuvis par karalienes Elizabetes II devīto mazmazdēlu un ir pretendē uz 11. vietu Lielbritānijas troņa pēctecības rindā. Tā kā viņa tēvs nav karaliskas izcelsmes, bez karalienes iejaukšanās mazulis nepretendē uz karalisku titulu.

30 gadus vecā Eiženija ir Lielbritānijas karalienes Elizabetes II mazmeita, prinču Harija un Viljama māsīca. Viņa ir 10. vietā Lielbritānijas troņa pēctecības rindā.

Viņas tēvam, karalienes Elizabetes II vidējam dēlam, princim Endrjū, 2019. gada decembrī nācās atkāpties no amata saistībā ar apsūdzībām par nepilngadīgas personas seksuālu izmantošanu.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu