Ostapenko pārvar "Australian Open" dubultspēļu pirmo kārtu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku trešdien uzvarēja Austrālijas atklātā čempionāta dubultspēļu pirmajā mačā.

Ostapenko pārī ar Kičenoku ir izsētas ar 13.numuru un trešdien ar 7-6 (7:2), 6-4 pārspēja starptautisko duetu Makoko Ninomija no Japānas/Sabrina Santamarija no ASV.

Ostapenko servējot, Ukrainas/Latvijas duets "sausā" vinnēja pirmo geimu un vēlāk, kad pretinieces bija zaudējušas vēl trīs izspēlēs pēc kārtas, ar otro breikbumbu panāca arī 2-0.

Servējot Kičenokai, pretinieces uzvarēja geimā, taču pēc tam līdz devītajam geimam uzvarēja servējošā puse. Devītajā geimā, kas kļuva par garāko setā, servējot Ostapenko, pretinieces tomēr izrādījās pārākas, izmantojot trešo breikbumbu un izvirzoties vadībā ar 5-4.

Tūlīt gan Kičenoka un Ostapenko uzlīdzināja rezultātu, servējot Nikomijai un pārvēršot punktā otro breikbumbu, kā arī vēlāk panākot 6-5.

Pretinieces atspēlējās otrā garākajā geimā, atspēlējot divas setbumbas.

Uzvarētāju setā noteica taibreiks, kuru ar gūtu punktu, servējot Ostapenko, guva Latvijas/Ukrainas duets. Vēl divus punktus izdevās pievienot, servējot pretiniecēm, kuras revanšējās ar divu punktu iegūšanu, servējot Kičenokai - 2:3. Tomēr tie palika pēdējie ASV/Japānas pāra punkti šajā taibreikā.

Otrajā setā pretinieces, servējot Santamarijai un Kičenokai, apmainījās ar breikiem, bet trešajā geimā vadībā izvirzījās ASV/Japānas duets.

Pēc tam trīs punktus pēc kārtas, pateicoties breikam piektajā geimā, kad servēja Santamarija, guva Ostapenko un Kičenoka, panākot 4-2.

Līdz desmitajam geimam pārliecinoši uzvarot savas serves geimos, tenisistēm par pēdējo mačā kļuva desmitais geims, kurā servēja Kičenoka. Vispirms netika izmantotas divas mačbumbas, tad viena breikbumba bija Santamarijai un Ninomijai, bet uzvara tika panākta ar otro servi, kuru atvairot, bumbiņa no Santamarijas raketes lidoja tīklā - 6-4 Latvijas/Ukrainas dueta labā.

Uzvarētājām izdevās trīs netveramas serves, kamēr pretiniecēm tādas nebija nevienas. Turklāt arī dubultkļūdas bija tikai divas, kamēr ASV/Japānas pārim - sešas.

ASV/Japānas duets precīzāk servēja, laukumā trāpīdams 67% pirmo servju, kamēr Ostapenko ar Kičenoku tas izdevās katrā otrajā gadījumā, tomēr vairāk punktu gan ar pirmo servi (65% pret pretinieču 57%), gan otro (52% pret 36%) sakrāja Latvijas/Ukrainas pāris.

Uzvarētājām izdevās vinnēt četrus no deviņiem breikpunktiem, kamēr pretiniecēm - trīs no sešiem. Savukārt kombinācijas ar punkta guvumu labāk pabeidza zaudētājas (17 uzvarētas izspēles pret pretinieču desmit).

Latvijas un Ukrainas tenisistes spēlē sakrāja 69 punktus, bet pretinieces par desmit mazāk.

Par uzvaru katra no tenisistēm nopelnīja 130 pasaules ranga punktus.

1/16 finālā Ostapenko/Kičenoka tiksies ar Andrēu Mitu un Raluku Olaru, kuras trešdien divu Rumānijas duetu cīņā ar 3-6, 6-3, 6-3 pārspēja Moniku Nikulesku un Patrīciju Mariju Cigu.

Jau ziņots, ka otrdien vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 5-7, 2-6 piekāpās čehietei Karolīnai Muhovai.

Iepriekš ziņots, ka trešdien Latvijas otrā rakete Anastasija Sevastova kopā ar Krievijas tenisisti Anastasiju Pavļučenkovu ar 3-6, 6-2, 3-6 piekāpās ar 11.numuru turnīrā izliktajām ķīnietēm Jifaņai Su un Džaosuaņai Janai.

Jau pirmajā geimā, servējot Pavļučenkovai, uzvarēja ķīnietes, izmantojot otro breikpunktu. Ceturtajā geimā izdevās atspēlēties, taču vēl divi zaudēti punkti, septītajā geimā servējot Sevastovai un devītajā - Krievijas tenisistei, setu ļāva uzvarēt pretiniecēm.

Otrajā setā pirmo reizi spēlē Latvijas/Krievijas duetam setā izdevās izvirzīties vadībā, uzvarot trešo geimu, kurā servēja Jana un ķīnietes uzvarēja tikai vienā izspēlē.

Arī nākamā geima izspēlē, servējot ķīnietēm, kad uz serves līnijas atradās Su, Sevastova ar Pavļučenkovu nospēlēja perfekti, uzvarot geimu "sausā" un vēlāk novedot setu līdz uzvarai ar otro setbumbu.

Trešajā setā notikumi atkal attīstījās par labu Ķīnas duetam. Otrajā geimā, servējot Sevastovai, Su un Jana piespieda kļūdīties pretinieces, vinnēja geimu un mirkli vēlāk panāca 3-0 savā labā.

Sestais bija garākais geims spēlē, un tajā, atkal servējot Latvijas tenisistei, uzvarēja Su un Jana, kuras izmantoja ceturto breikbumbu, panākot 5-1.

Tūlīt gan viens geims tika atgūts, pārliecinoši uzvarot, kad servēja Vana. Tomēr devītajā geimā, servējot Su, ķīnietes spēja atspēlēt breikbumbu un ar otro mačbumbu pielika punktu cīņai, iekļūstot otrajā sacensību kārtā.

Ķīnietes labāk darbojās, pašām servējot otro servi. Viņām 60% uzvarētu izspēļu, kamēr Pavļučenkova un Sevastova uzvarēja vien 39% izspēļu, pašām servējot otro servi.

Latvijas/Krievijas duets labāk realizēja breikbumbas, punktu gūstot četrās reizēs no piecām, bet pretiniecēm šādu iespēju bija vairāk - pieci gūti punkti 11 iespējās.

Ķīnietēm arī vairāk uzvaru nesošu sitienu - 33 pret pretinieču 22.

Par zaudējumu pirmajā kārtā Sevastova saņēma desmit pasaules dubultspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka vienspēlē Sevastova pirmajā kārtā ar 3-6, 1-6 zaudēja igaunietei Kaijai Kanepi.

Par sniegumu vienspēlē katra Latvijas tenisiste nopelnīja pa desmit pasaules ranga punktiem.

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots līdz 21.februārim. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu