Etiopiete Cegaja pārspēj pasaules rekordu 1500 metru skrējienā telpās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Gudafa Cegaja
Gudafa Cegaja Foto: Reuters/ScanPix

Etiopiete Gudafa Cegaja otrdien laboja pasaules rekordu 1500 metru distancē telpās.

Jaunais rekords ir trīs minūtes un 53,09 sekundes.

Cegaja par vairāk nekā divām sekundēm pārspēja tautietei Genzebei Dibabai piederošo rekordu, kas 2014. gadā sasniegts Vācijas pilsētā Karlsrūē.

Amerikānis Grānts Holovejs 60 metru barjerskrējienā sasniedza otro ātrāko laiku disciplīnas vēsturē, finišējot pēc 7,32 sekundēm un piekāpjoties tikai Kolina Džeksona pasaules rekordam - 7,30 sekundes -, kas sasniegts 1994.gadā.

"Neesmu īsti pārsteigts. Es strādāju, lai to paveiktu. Man ir jāsaglabā šī dinamika un pastāvīgi jāskrien ātrāk par 7,40 sekundēm," sacīja pasaules čempions 110 metru barjerskrējienā Holovejs.

Etiopietis Getnets Veils tikai par 0,08 sekundēm atpalika no pasaules rekorda telpās 3000 metros. Viņa sasniegtais laiks septiņas minūtes un 24,98 sekundes piekāpjas vienīgi kenijieša Daniela Komena 1998.gadā iespētajam.

Vīriešiem 1500 metru distancē ar laiku trīs minūtes un 31,80 sekundes uzvarēja norvēģis Jākobs Ingebrigcens, sasniedzot piekto ātrāko laiku šajā distancē telpās un jaunu Eiropas rekordu.

"Es vienmēr gribu skriet ātri, bet tās bija manas pirmās sacensības 2021. gadā. Šodien tas bija patiešām viegli," sacīja norvēģis.

Vīriešiem kārtslēkšanā ar 5,86 metriem uzvarēja Armands Duplantis. Ar pirmo mēģinājumu pārvarot latiņu, pasaules rekordists ātri uzvilka sporta tērpu un sacensības neturpināja.

Kubas pārstāvis 2018. gada pasaules čempions telpās Huans Migels Ečevaria tāllēkšanā sasniedza sezonas labāko rezultātu pasaulē - 8,25 metri.

Viņš apsteidza amerikāņa Markīsa Dendija svētdien Fajetvilā (ASV) sasniegto 8,21 metru. Grieķis Miltiadis Tentoglu pielīdzinājās Dendijam, Francijā ar šādu rezultātu finišējot otrajam aiz Ečevarias.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu