"Tas ir mūsu komandas kopīgs lēmums." Mairis Briedis karjeru turpinās smagajā svarā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas labākā boksera Maira Brieža treneris Dmitrijs Šiholajs sarunā ar portālu TVNET atklāja sportista ieceres tuvākajai nākotnei.

Kopš Brieža uzvaras pār Junielu Dortikosu pagājušā gada rudenī arvien biežāk ir parādījušās spekulācijas par iespējamo Latvijas boksera pāreju uz smagā svara kategoriju. Arī pats bokseris šādu domu vairākkārt ir izteicis intervijās.

Sarunā ar TVNET Brieža treneris Šiholajs norādīja, ka lēmums par pāreju uz smagā svara divīziju tikpat kā ir pieņemts. Speciālists norādīja, ka pirmā smagā svara kategorijā, kurā Briedis ir cīnījies lielāko daļu savas karjeras un ir Starptautiskās boksa federācijas (IBF), kā arī žurnāla "The Ring" čempiona jostas turētājs.

Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona titulu un žurnāla "The Ring" čempiona jostu.

"Varu teikt, ka par 70% Mairis būs smagsvaru divīzijā. Tas ir mūsu komandas kopīgs lēmums. Promouters mums piedāvā variantus, un viņš, visticamāk, savu nākamo cīņu aizvadīs pret smagsvaru," norādījis Šiholajs.

Treneris arī uzsvēra, ka, neskatoties uz Brieža salīdzinoši mazajiem auguma parametriem, Latvijas bokserim esot pietiekami spēcīgs sitiens, lai viņš varētu startēt smagajā svarā.

Tāpat Šiholajs ieskicēja arī iespējamo cīņas datumu, norādot, ka tā varētu norisināties aprīlī.

Latvijas bokseris dažādos reitingos tiek uzskatīts par pasaulē labāko bokseri svarā līdz 90,7 kg.

Briedis savas karjeras laikā guvis 27 uzvaras (19 nokauti) un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - pret ukraini Oleksandru Usiku, kurš savas pēdējās divas cīņas aizvadīs smagsvaros.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu