Jaunzeme: Lielākā daļa dīkstāves pabalstos saņem vairāk par nodokļos nomaksāto (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lielākā daļa dīkstāves pabalstos saņem vairāk, nekā iepriekš nomaksājuši nodokļos, trešdien Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē atzina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadītāja Ieva Jaunzeme.

Diskusijā par dīkstāves pabalsta sniegšanu Covid-19 krīzē cietušajiem Jaunzeme norādīja, ka kopumā valsts atbalsts ir sasniedzis tās nozares, kuras Covid-19 krīzē cietušas visvairāk. Vienlaikus viņa piebilda, ka šī krīze izgaismojusi problēmas ar atbalsta saņēmēju iepriekšējo nodokļu nomaksu.

VID vadītāja stāstīja, ka iepriekšējā valsts atbalsta periodā 66% no dīkstāves atbalstu saņēmušajiem pabalstu saņēma tādā apmērā, kas bija mazāks par valstī noteikto minimālo algu. Savukārt šogad, kad minimālās algas slieksnis ir palielināts līdz 500 eiro, kas attiecīgi ir arī zemākais pabalsta slieksnis, lielākā daļa no valsts atbalsta saņēmējiem pabalstos saņem vairāk, nekā šie cilvēki jebkad ir deklarējuši.

"VID ieguldījis lielas pūles, lai rosinātu uzņēmumus maksāt nodokļus. Man ar dažu labu uzņēmēju ir sarakstes mapes, kurā uzņēmējs uzsver, ka viņa ienākumi vienmēr bijuši minimāli. VID ir veltījis daudz resursu un katru nedēļu "aplokšņu algu" apkarošanas darba grupā meklējam efektīvāko veidu "aplokšņu algu" izskaušanai. Un te ir divas iespējas - atstāt tā, kā ir, kam es nepiekrītu, vai veicam konkrētas darbības un uzsākam normālu un atbildīgu saimniecisko darbību, nomaksājot visus nodokļus," uzsvēra VID vadītāja.

Jau ziņots, ka Valsts ieņēmumu dienests (VID) no 2020.gada 1.decembra līdz pirmdienai, 8.februārim, izmaksājis dīkstāves pabalstus un algu subsīdijas kopumā 32 185 237 eiro apmērā, aģentūru LETA informēja VID pārstāvji.

Tostarp pēdējās dienas laikā izmaksāto dīkstāves pabalstu un algu subsīdiju apmērs pieaudzis par 813 206 eiro.

Pēc 14 300 uzņēmumu iesniegumiem izmaksāti dīkstāves pabalsti darbiniekiem kopumā 20 438 596 eiro apmērā un algu subsīdijas kopumā 6 259 050 eiro apmērā.

Savukārt pēc 10 514 pašnodarbināto personu iesniegumiem izmaksāti dīkstāves pabalsti kopumā 3 282 838 eiro apmērā un 2203 patentmaksātājiem izmaksāti dīkstāves pabalsti kopumā 697 042 eiro apmērā.

Paplašinātajā skaistumkopšanas nozares kategorijā pēc 2993 iesniegumiem izmaksāti dīkstāves pabalsti kopumā 1 507 712 eiro apmērā.

Tāpat izmaksāti arī granti apgrozāmo līdzekļu plūsmas nodrošināšanai, tos saņēmuši 2772 uzņēmumi kopumā 21 046 035 eiro apmērā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu