Navaļnija sieva pametusi Krieviju un devusies uz Vāciju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alekseja Navaļnija sieva Jūlija Navaļnija.
Alekseja Navaļnija sieva Jūlija Navaļnija. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijā apcietinātā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija sieva Jūlija pametusi Krieviju un izlidojusi uz Vāciju, aģentūrai "Interfax" pavēstīja informēts avots.

Pēc avota teiktā, Jūlija Navaļnija izlidojusi no Maskavas Domodedovas lidostas uz Frankfurti.

Navaļniju pāris atgriezās Krievijā 17.janvārī pēc opozicionāra ārstēšanās Vācijā un Navaļnijs pēc ielidošanas tika apcietināts.

Jūlija Navaļnija arī piedalījās sava vīra atbalsta protesta akcijā Maskavā 23.janvārī. Viņa tika aizturēta un tiesa viņu 1.februārī sodīja ar 20 000 rubļu (233 eiro) soda naudu "par piedalīšanos nesaskaņotā akcijā, kas radījusi traucējumus gājējiem un transportam".

Kā ziņots, Navaļnijs tika aizturēts 17.janvārī lidostā, atgriežoties no Vācijas, kur viņš atlaba pēc augustā notikušā slepkavības mēģinājums, saindējot ar ķīmisko kaujas vielu "Novičok".

Savukārt 2.februārī Maskavas tiesa apmierināja Krievijas Federālā sodu izpildes dienesta (FSIN) prasību nomainīt Navaļnijam 2014.gadā piespriesto nosacīto sodu pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

Protestu laikā pret Navaļņija apcietināšanu un vēlāko notiesāšanu visā Krievijā aizturēti vairāk nekā 11 000 cilvēku, un policija pret demonstrantiem pielieto arvien nežēlīgāku taktiku.

Vairāki tuvākie Navaļnija līdzgaitnieki šobrīd atrodas mājas arestā un viņiem izvirzītas dažādas kriminālapsūdzības.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu