No Austrijas uz Latviju sūtīta Ziemassvētku apsveikuma ļaundari nolaupa skaidru naudu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vēstules. Ilustratīvs attēls
Vēstules. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Ingrīda Austrijā dzīvo jau 13 gadus, pērnā gada nogalē viņa nolēma iepriecināt savu Latvijā dzīvojošo brāli Ziemassvētkos un dzimšanas dienā, tādēļ nosūtīja apsveikumu, kurā ievietoja arī skaidru naudu. Tomēr, saņemot vēstuli, Ingrīdas brālis saņēma tikai Ziemassvētku apsveikumu bez naudas, ziņo raidījums "Bez Tabu". 

Šī vairāku gadu laikā bija otrā reize, kad Ingrīda brālim svētkos sūtījusi arī skaidru naudu. Ja pirmajā reizē sūtījums pie adresāta nonāca bez problēmām, tad šoreiz ceļš uz Rīgu aizņēmis nepilnu mēnesi.

Pie adresāta sūtījums nogādāts jau bojātā stāvoklī, kā arī tajā vairs nebija no miņas no ievietotās naudas.

Ingrīda stāsta, ka aploksnē ielika arī 10 eiro. "Lai viņš savā dzimšanas dienā varētu nopirkt to, ko viņš grib, vismaz kūku. Arī viņa meita no Anglijas aploksnē ielika 20 eiro. Kartīti viņš saņēma, bet naudas iekšā nebija," raidījumam "Bez Tabu" sacīja Ingrīda. 

"Man tas bija šoks, ka kāds var līst iekšā un ņemt ārā naudiņu. Saprotu, ka tiek meklētas metāla līnijas, kas norāda uz vērtīgu lietu aploksnēs. Nebiju gaidījusi, ka mūsdienās joprojām notiek šādas lietas. Domāju, ka pēdējā šķirošanas posmā to izdarīt ir visvieglāk," sacīja Ingrīda. 

"Latvijas pastā" norāda, ka par sūtījumiem atbildīgs ir Austrijas un Lielbritānijas pasts. Ja būtu saņemtas sūdzības, tiktu veikta pārbaude par sūtījumu nekvalitatīvu piegādi, taču šāda informācija no Austrijas pasta nav saņemta. Pastā iesaka naudas sūtīšanai izmantot atbilstošu uzņēmumu piedāvājumus.

Latvijas Pasta pārstāve Gundega Vārpa norādīja, ka naudas ievietošana pasta sūtījumos ir aizliegta, šis aizliegums ir spēkā visās valstīs, kas ir Pasta savienības dalībvalstis. Kompetentajām tiesību sargājošajām institūcijām jebkurā valstī, kuras robežu šķērso sūtījumi, ir tiesības veikt pārbaudes, arī konfiscēt.

Raidījums "Bez Tabu" viesojas Lidostas Muitas kontroles punktā, kur sūtījumu pārbaude notiek gan ar rentgenu palīdzību, gan iesaistot dienesta suņus.

Kaut teorētiski ar rentgenu palīdzību ir iespējams sūtījumos pamanīt naudu, muitnieki nekoncentrējoties uz skaidras naudas meklēšanu. Tā vietā pastiprināta uzmanība pievērsta sūtījumiem, kas satur narkotiskas vielas.

Visas muitnieku atvērtās vēstules pēc tam tiek aizlīmētas ar īpašu līmlenti, kā arī uz sūtījuma nonāk uzlīme, pēc kuras var identificēt personas, kuras sūtījumu atvērušas.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu