Kariņš iebilst Šuplinskas aicinājumam ļaut mazākajām klasēm mācīties klātienē (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Reuters/ScanPix

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) iebilst izglītības un zinātnes ministres Ilgas Šuplinskas (JKP) aicinājumam atļaut mazākajām klasēm mācīties klātienē.

Ceturtdien Ministru kabineta sēdes sākumā Šuplinska aicināja valdības darba kārtībā iekļaut Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) virzītos grozījumus rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, paredzot atļaut mazākajām klasēm mācīties klātienē.

Savukārt Kariņš iebilda šādam priekšlikumam, aicinot ministrus ievērot tā dēvēto "luksofora principu" jeb pieeju, kādā tiek pārskatīti ar Covid-19 izplatības mazināšanu noteiktie ierobežojumi.

"Es darīšu visu, lai ravētu nekonsekvenci mūsu darbībās," pamatojot nepieciešamību ievērot "luksofora principu", uzsvēra Ministru prezidents.

LETA jau ziņoja, ka IZM piedāvā klātienes mācības atsākt tajās pašvaldībās, kurās 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 ir zemāka par 200 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju, - to paredz IZM piedāvātais reģionālās pieejas princips, kuru otrdien vērtēja valdība.

IZM aģentūrai LETA atklāja, ka 1.-6.klase, kā arī 12.klase klātienē mācības varētu atsākt tajās pašvaldībās, kuru 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs būs zem 200 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotājiem, savukārt saslimstības gadījumā līdz 400 uz 100 000 iedzīvotājiem - klātienē mācības varētu uzsākt tikai 1.-3. klase.

Klātienes mācību atsākšanai skolām būs jāspēj nodrošināt skolēniem arī drošu distanci un pārdomātu kustību, sociālajos tīklos informē IZM parlamentārais sekretārs Reinis Znotiņš. Jaunās prasības paredzēs arī to, ka skolēniem uz skolu jādodas kājām, ar ģimenes personīgo transportu vai skolēnu autobusu.

Latvijā bija plānots šonedēļ atsākt klātienes mācības vismaz 1. un 2.klasēm, taču augsto saslimstības ar Covid-19 rādītāju dēļ šī iecere pēdējā brīdī ir atlikta. Vecāko klašu skolēni attālināti mācās jau vairākus mēnešus.

Izglītības ministre Ilga Šuplinskas (JKP) ir uzsvērusi, ka attālinātajās mācībās būtiski samazinās mācību kvalitāte, tāpēc tiek meklētas iespējas atjaunot izglītošanos klātienē.

Šuplinska vērtēja, ka ir sarežģīti cerēt, ka kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 Latvijā drīzumā samazināsies zem 200, lai attiecīgi varētu pārskatīt ierobežojumus, taču psihoemocionālā situācija skolās un ģimenēs arvien samilzt, tāpēc valdība domā par daļēju skolu atvēršanu.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu