Piektdien daudzviet gaidāms saulains laiks

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edgars Pohevičs

Piektdienas rītā debesis virs Latvijas ir daļēji apmākušās un vietām nedaudz snieg, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra piecos rītā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā bija no -6,5 grādiem Kolkā līdz -19,2 grādiem Skrīveros.

Sniega segas biezums novērojumu staciju laukumos no deviņiem centimetriem Ventspils ostā līdz 31 centimetram Siguldā, 32 centimetriem Alūksnē un 35 centimetriem Dagdā, tai skaitā 20 centimetri Rīgas centrā.

Pūš lēns ziemeļu vējš, Latgalē tas ir mērens, bet vietām valstī iestājies bezvējš.

Rīgā debesis apmākušās, pūš ziemeļaustrumu vējš trīs metri sekundē. Gaisa temperatūra plkst.5 bija -13 grādi pilsētas centrā un -19 grādi lidostā.

Piektdien vietām Latvijā snigs, daudzviet valstī debesis skaidrosies un uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Pūtīs lēns līdz mērens ziemeļvējš, Latgalē ar brāzmām līdz 12 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no -3..-5 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -9..-12 grādiem valsts austrumu daļā.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, pūtīs lēns līdz mērens ziemeļu vējš un termometra stabiņš pakāpsies līdz -7 grādiem.

Laikapstākļus nosaka anticiklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens jūras līmenī 1026-1031 hektopaskāls.

Braukšanas apstākļi pa lielajiem ceļiem šorīt lielākajā daļā Latvijas ir apmierinoši, tomēr atsevišķos no Rīgas attālākos reģionos daži šoseju posmi ir sniegoti un apledojuši, liecina valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Ceļu tīrīšanā un kaisīšanā šorīt ir iesaistītas 11 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Pa valsts galvenajiem autoceļiem braukšana ir apgrūtināta Liepājas šosejas posmā no Anneniekiem līdz Skrundai, Ventspils šosejas posmā no Strazdes līdz Usmai un Rēzeknes šosejas posmā no Stolbovkas līdz Terehovai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Balvu, Dobeles, Gulbenes, Jelgavas, Kuldīgas, Liepājas, Limbažu, Ludzas, Saldus, Talsu, Tukuma un Ventspils apkārtnē.

Savukārt pa vietējiem autoceļiem braukšana ir apgrūtināta visā Latvijas teritorijā, izņemot Rīgas, Aizkraukles, Bauskas un Ogres apkārtni.

Kā skaidro LVC, autoceļiem ar grants segumu ir noteikta C vai D uzturēšanas klase, kas nozīmē, ka šie ceļi ziemas periodā tiek uzturēti ar sniega kārtu un rievām.

C un D klases ceļiem, kas ir pārsvarā vietējās nozīmes autoceļi, nav noteikts laiks, kurā to bīstamajos posmos brauktuves ir jāapstrādā ar pretslīdes materiālu un jāveido rievas. Grants ceļu apstrāde ar pretslīdes materiāliem tiek veikta tikai satiksmei bīstamākajos posmos - stāvos kritumos, kāpumos, līkumos un krustojumos.

Šādos laika apstākļos autovadītāji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti krasi.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu