Krievijā piesārņojuma dēļ pamestā rūpnīcas teritorijā klaiņo zili suņi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: ©V-kontakte/Ganinav

Ar bažām par spēcīgu piesārņojumu tiek pārbaudīti klaiņojoši suņi, kuri uzturas netālu no pamestas rūpnīcas Krievijā jāpārbauda, jo tie kļuvuši zili, vēsta portāls "Lad Bible".

Sirreālos attēlos redzams spilgti zilu suņu bars Dzeržinskā, kas atrodas Krievijas Ņižņijnovgorodas apgabalā. Pastāv bažas, ka to spilgtos kažokus, iespējams, ir nokrāsojuši ķīmiski atkritumi, piemēram, vara sulfāts.

Savulaik tā bija liela ķīmisko vielu ražošanas rūpnīca, kurā ražoja ciānūdeņražskābi un organisko stiklu. Tomēr tā tika slēgta pirms sešiem gadiem finanšu problēmu dēļ. Lai gan daudzi cilvēki varētu pieņemt, ka zilo suņu attēli kaut kādā veidā ir "fotošopēti" vai safabricēti, bijušais rūpnīcas vadītājs Andrejs Mislivets noliedz, ka fotogrāfijas būtu neīstas.

"Viņi varēja atrast kādu vara sulfātu, jo viņi klīst pa teritoriju. Iespējams, atrada vecu ķīmisko vielu paliekas, iegūlās tajās, un, iespējams, tas bija vara sulfāts.

Pirms vairākiem gadiem notika kaut kas līdzīgs, kad klaiņojošie suņi ieguva nedabiskas krāsas kažokus. Viņi noteikti kaut ko ir atraduši. Neviens viņus nekontrolē," sacīja Mislivets. 

Dzeržinskas pilsētas varas iestādes tagad lūdz atļauju doties uz privātu zemi Padomju laikā celtā objektā, lai noķertu un pārbaudītu potenciāli piesārņotos suņus.

"Suņi atrodas privāta uzņēmuma teritorijā. Ar uzņēmuma priekšniekiem notiek sarunas par iespēju suņus noķert. Viņi ir jāpārbauda, ​​jānovērtē viņu veselība un jāatrod krāsas iemesls. Vara sulfāts ir neorganisks savienojums, kas sēru apvieno ar varu, un to plaši izmanto kā fungicīdu. Tas var izraisīt dedzinošu sajūtu, izraisot niezi vai iekaisumu," sacīja Mislivets. 

Foto: ©V-kontakte/Ganinav

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu