VIDEO Pašmāju mūzikas skolas audzēkņi izveidojuši asprātīgu video, kā notiek mūzikas mācības mājsēdē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Shyntartanya/shutterstock.com

Emīla Dārziņa mūzikas skolas skolas 2. kursa audzēkne Evelīna Jēkabsone sociālajā vietnē "Facebook" 9. februārī dalījās ar video par to, kā patiesībā top mūzikas ieraksti un mūzikas mācības. 

Pianiste Evelīna vietnē "Facebook" raksta: "Dārgie skolotāji, viss nav tik vienkārši! Es un mani kolēģi esam izveidojuši video apskatu par to, kā patiesībā top mūzikas ieraksti."

Evelīna lūdz noskatīties visu video, jo katras specialitātes audzēkņi cieš vienādi.

Video:

Evelīna stāsta, ka aizkulises esot pavisam raibas un dažādas.

"Mums iet visādi, ir grūti, ļoti grūti, jo mūsu ikdiena ir atņemta, bet turpinam to darīt arī mājas apstākļos. Mums notiek specialitātes stundas attālināti, ir jānosūta ieraksti, kur spēlējam, lai skolotājs spētu komentēt mūsu spēli un veikumu. Ar ierakstiem patiesībā iet visgrūtāk," stāsta pianiste.

Meitene stāsta, ka tieši filmēšanas laikā mēdz gadīties dažādas ķibeles.

"Veidojot ierakstu gribas, protams, aizsūtīt to labāko, bez kļūdām un nevainojami nospēlētu. Par ko ikdienā pavisam nesatrauktos, ja spēlētu klātienē. Ieraksts izveido tādu kā stiklu uz kura pat mazākā plaisa šķiet pārāk redzama un izjauc visu kopskatu," stāsta Evelīna.

Viņa atzina, ka viens četru minūšu garš ieraksts aizņemot aptuveni divas stundas.

"Izklausās neticami, skumji un smieklīgi, bet tā nu tagad tas ir," viņa turpina.

Mūziķe stāsta, ka studenti šo video publicējuši kā veltījumu skolotājiem.

"Redzot, ka šis video pēdējo dienu laikā burtiski ir iekarojis "Facebook" vidi, es priecājos, ka arī ne mūzikas cilvēki var ieskatīties mūsu ikdienā. Video ir iekļauti sulīgākie kadri ar to kā top ieraksti. Nelielai smieklu devai! Taču apakšā ir smags, liels darbs, kura rezultātā mēs varam priecēt savus klausītājus," teic Evelīna.

Viņa uzsver, ka šajos apstākļos nekas cits, kā vien saglabāt mieru, neatliek.

"Mēs vienkārši saglabājam mieru un attīstam sevi no visas sirds, atrodoties mājās, lai tad, kad atkal koncertētu, mēs spētu spīdēt," viņa stāsta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu