Ungārijā sākusies vakcinācija ar "Sputņik V"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Seda Servet/Shutterstock

Ungārija piektdien kļuvusi par pirmo Eiropas Savienības (ES) valsti, kas vakcinēšanai pret jauno koronavīrusu sākusi izmantot Krievijā ražoto vakcīnu "Sputņik V", paziņojušas amatpersonas.

"Šodien mēs sākam vakcināciju ar vakcīnu "Sputņik V", tas notiek noteiktos vakcinācijas punktos," paziņoja Ungārijas Nacionālā Sabiedrības veselības centra vadītāja.

Ungārija janvārī kļuva par pirmo ES valsti, kas apstiprināja "Sputņik V", un pasūtīja divus miljonus devu šīs vakcīnas, kas tai tiks piegādātas trīs mēnešu laikā.

Ungārija vairākkārt kritizējusi vakcīnu lēno apstiprināšanas un iepirkuma procesu ES.

Pagājušajā mēnesī Budapešta apstiprināja arī Ķīnā ražoto Covid-19 vakcīnu "Sinopharm", kļūstot par pirmo ES valsti, kas spērusi šādu soli. Ungārija pasūtījusi piecus miljonus devu šīs vakcīnas.

"Ja Ungārija sāks izmantot Ķīnas "Sinopharm" vakcīnu tuvākā nākotnē, tad līdz Lieldienām būs iespējams vakcinēt vairāk nekā 2,5 miljonus cilvēku," piektdien valsts radio paziņoja Ungārijas premjerministrs Viktors Orbāns.

"Katru dienu, ko mēs pavadām, gaidot uz Briseli, mēs zaudētu simts ungāru dzīvību," norādīja Orbāns.

Krievija reģistrēja "Sputņik V" augustā, vairākus mēnešus pirms Rietumu konkurenti reģistrēja savas Covid-19 vakcīnas un pirms lielu klīnisko izmēģinājumu sākuma, kas raisīja bažas ekspertu vidū.

Taču medicīnas žurnālā "The Lancet" pagājušajā nedēļā publiskots pētījums liecina, ka Krievijā izstrādātās vakcīnas efektivitāte ir 91,6%.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu