Valsts policija Liepājā izņēmusi 238 litrus nelegālā alkohola (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nelegālais alkohols. Ilustratīvs attēls
Nelegālais alkohols. Ilustratīvs attēls Foto: VALSTS POLICIJA/Valsts policija

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas kāda liepājnieka dzīvesvietā izņēmusi 238 litrus pašdarināta alkohola, aģentūru LETA informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Pagājušajā nedēļā policisti aizdomās par akcizēto preču nelegālu apriti sāka kriminālprocesu un tā ietvaros veica kratīšanu kāda liepājnieka dzīvesvietā, kur konstatēja un izņēma 238 litrus alkohola, kas saturēja 78 litrus kandžu un 160 litrus brāgas. Tāpat tika izņemtas alkohola ražošanas iekārtas.

Pēc Šeršņovas teiktā, vīrietis tika aizturēts un viņam tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Viņš jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par līdzīga rakstura noziedzīgiem nodarījumiem un ticis sodīts.

Valsts policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess par alkoholisko dzērienu izgatavošanu un glabāšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā. Saskaņā ar Krimināllikumu par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Valsts policija turpina izmeklēšanu sāktajā kriminālprocesā, norādīja Šeršņova.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu