Eiduka pasaules U-23 čempionāta desmit kilometru brīvajā stilā izcīna septīto vietu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: EPA/Scanpix

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka piektdien pasaules U-23 čempionātā Somijas pilsētiņā Vuokati izcīnīja septīto vietu desmit kilometros brīvajā stilā, kamēr vīriešu konkurencē 15 kilometru distancē Raimo Vīgants izcīnīja 17.vietu.

Eiduka trasi veica 42,5 sekundes lēnāk par uzvarētāju polieti Izabelu Marcišu. Marciša par 11,2 sekundēm apsteidza zviedrieti Luīsi Lidstremu un par 19,6 sekundēm - norvēģieti Hedu Estbergu Āmunnsenu.

Startēja 55 sportistes.

Septītā vieta ir labākā, ko Latvijas sportisti ir izcīnījuši pasaules U-23 čempionātos distanču slēpošanā.

Pagājušā gadā pasaules junioru meistarsacīkstēs Eiduka ieņēma ceturto vietu 15 kilometros brīvajā stilā.

Par savu sniegumu Eiduka nopelnīja 59,46 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) raudzes punktus. Aiz viņas astotajā vietā palika latviešu izcelsmes amerikāniete Heilija Svirbula.

Vīriešu konkurencē 15 kilometru distancē brīvajā stilā Raimo Vīgants izcīnīja 17.vietu 70 sportistu konkurencē. Viņš distanci veica par minūti un 30,6 sekundēm lēnāk nekā uzvarētājs francūzis Igo Lapalū.

Lapalū distanci veica 35 minūtēs un 27,6 sekundēs. Viņš par 13,8 sekundēm apsteidza vācieti Frīdrihu Mohu un par 18,7 sekundēm - norvēģi Īveru Tildheimu Annešenu.

Vīgants ar savu sniegumu nopelnīja 59,07 FIS punktus. 

Jau ziņots, ka 1,1 kilometru sprintā klasiskajā stilā Eiduka apstājās pusfinālā un izcīnīja devīto vietu, kamēr Vīgants 1,4 kilometru distancē ierindojās 37.pozīcijā.

Desmit kilometros brīvajā stilā junioriem piektdien 62.vietu izcīnīja Lauris Kaparkalējs, kurš no uzvarētāja norvēģa Martina Kirkeberga Merka atpalika trīs minūtes un 17,1 sekundi.

Norvēģis par 14,9 sekundēm apsteidza Aleksandru Stolbergu no Somijas, bet par 27,3 sekundēm - kanādieti Olivjē Levalī.

Edijs Eiduks ieņēma 71.vietu trīs minūtes un 31,7 sekundes aiz uzvarētāja.

Piecu kilometru distancē brīvajā stilā juniorēm labākā no Latvijas pārstāvēm bija Līva Šahno, kura finišēja 67.vietā, uzvarētājai Veronikai Stepanovai no Krievijas zaudējot divas minūtes un 50,4 sekundes.

Stepanova distanci veica 13 minūtēs un 44,3 sekundēs, par 16,5 sekundēm apsteidzot tautieti Jevgeņiju Krupicku un par 27,4 sekundēm - norvēģieti Margrēti Bergani.

68.vietā 86 sportistu vidū finišēja Estere Volfa, kura no Šahno atpalika septiņas sekundes. 79.vietā finišēja Samanta Krampe, Stepanovai zaudējot trīs minūtes un 51,2 sekundes.

Pasaules čempionāts slēpošanas sporta veidos junioriem un U-23 grupā Vuokati norisināsies līdz svētdienai. Tajā Latviju pārstāv septiņi sportisti.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu