Rastorgujevs pasaules čempionātā sprintā finišē labāko piecpadsmitniekā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Andrejs Rastorgujevs
Andrejs Rastorgujevs Foto: NordicFocus

Andrejs Rastorgujevs piektdien pasaules čempionātā biatlonā Pokļukā ieņēma 15.vietu desmit kilometru sprintā, Edgars Mise ierindojās 89.vietā, bet Roberts Slotiņš 95.vietā, kamēr uzvaras laurus plūca Zviedrijas slēpotājs Martins Ponsiluoma.

Rastorgujevs nekļūdīgi šāva guļus, bet stāvus šaušanā pieļāva vienu kļūdu, kas viņam ļāva ierindoties 15.vietā 53,9 sekundes aiz Ponsiluomas.

Zviedrs izcīnīja savu pirmo medaļu individuālajās disciplīnās lielajās sacensībās, ar perfektu šaušanu par 11,2 sekundēm apsteidzot francūzi Simonu Destjē, kurš arī tika pie pirmās medaļas pasaules čempionātos individuālajās disciplīnās, un par 12,9 sekundēm - vēl vienu Francijas biatlonistu Emiljēnu Žaklēnu, kurš atšķirībā no komandasbiedra reizi kļūdījās šaušanā.

Labākais no norvēģiem bija Juhanness Dāle, kurš ar vienu "pūdeli" ierindojās ceturtajā vietā, no uzvarētāja atpaliekot par 22,4 sekundēm. Viņa tautietis un sacensību galvenais favorīts Juhanness Tīngnēss Bē ar divām kļūdām šaušanā guļus bija piektais, bet labāko sešinieku noslēdza vēl viens francūzis Kentēns Fijons Majē.

Mise divreiz kļūdījās šaušanā guļus, reizi - stāvus un ierindojās 89.vietā 104 sportistu konkurencē, uzvarētājam zaudēdams trīs minūtes un 38,6 sekundes.

Slotiņam ar trim kļūdām pirmajā un vienu - otrajā ugunslīnijā iznāca 95.vieta četras minūtes un 18,4 sekundes aiz uzvarētāja.

Pasaules kausa sprinta kopvērtējuma vadībā ar 359 punktiem ir norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē, viņa tautietis Juhanness Dāle iekrājis 301 punktu, kamēr Sturlam Holmam Lēgreidam ir 272 punkti, bet pasaules čempions Ponsiluoma ar 268 punktiem pakāpies uz ceturto pozīciju. Rastorgujevs ar 79 punktiem ieņem 28.pozīciju.

Visu disciplīnu kopvērtējumā līderis ar 749 punktiem ir J.T.Bē, kurš ir pirmais četru norvēģu vidū. 681 punkts ir Sturlam Holmam Lēgreidam, trešais ar 598 punktiem ir līdera brālis Tarjejs Bē.

Šosezon Rastorgujevs bija startējis visās sešās Pasaules kausa sacensībās sprintā. Kontiolahti viņš ar diviem "pūdeļiem" finišēja 23. un 42.vietā, Hohfilcenē, kļūdoties par reizi vairāk, ierindojās 36. un 60.vietā, bet Oberhofas posmos ieņēma 40. un 12.vietu, kas ir augstākā viņa izpildījumā Pasaules kausa sacensībās gandrīz divu gadu laikā.

Rastorgujevs pērn augstvērtīgāko rezultātu sprintā izcīnīja Čehijas trasē Nove Mesto, kur ierindojās 22.vietā.

2018.gadā alūksnietis Kontiolahti sprintā izcīnīja sudrabu, kas viņam aizvien ir viens no tikai diviem goda pjedestāliem karjerā, otru sasniedzot distancē ar kopēju startu.

2019./2020.gada sezonā Pasaules kausa posmā Pokļukā sprinta disciplīna nebija iekļauta, bet pasaules čempionātā Antholcā-Anterselvā Rastorgujevs ar sešām kļūdām šaušanā ierindojās 70.vietā, neiekļūstot iedzīšanas sacensībās.

Eiropas čempionātā Polijas trasē Dušņikizdrojā janvāra beigās Latvijas labākais biatlonists ieņēma 22.vietu.

Mise sprinta sacensībās Hohfilcenē ar perfektu šaušanu ieņēma 72.vietu, bet, reizi kļūdoties, ierindojās 94.vietā. Oberhofas posmā viņam 88. un 94.vieta.

Mise iepriekšējo divu sezonu laikā bija trīsreiz startējis PK posmos sprintā, ieņemot vietas no 83. līdz 96.

Misem šī bija debija pasaules meistarsacīkstēs kādā no individuālajām disciplīnām. Līdz šim viņš četrreiz ir startējis stafešu sacensībās.

Slotiņš šosezon bija piedalījies trijās sprinta sacensībās Pasaules kausā. Kontiolahti viņš ierindojās 79.vietā, Hohfilcenē 95. un Oberhofā 96.vietā.

Labākais rezultāts Pasaules kausā posmā Slotiņam ir 2015./2016.gada sezonā Hantimansijskā sasniegtā 71.vieta, bet pagājušā gada pasaules meistarsacīkstēs viņš ierindojās 84.vietā, kas ir viņa labākais sasniegums pasaules čempionātos kādā no individuālajām distancēm.

Pasaules čempionātos Latvijai labākais sasniegums sprintā ir Ilmāra Briča 2005.gadā Hohfilcenē izcīnītā bronza.

Pasaules čempionāta rezultāti tiek ieskaitīti arī Pasaules kausa sacensību kopvērtējumā.

Iepriekšējā sezonā Mazo kristāla globusu sprinta disciplīnā izcīnīja francūzis Martēns Furkads, kurš teicis ardievas biatlonam. Visu disciplīnu kopvērtējumā triumfēja norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē.

Čempionāta turpinājumā sestdien būs sprints sievietēm, bet svētdien - iedzīšana. Otrdien un trešdien būs mači klasiskajā distancē, ceturtdien notiks pāru stafete, sestdien būs stafetes, bet svētdien noslēgumā būs spēkošanās distancēs ar kopēju startu.

Pēc planētas meistarsacīkstēm būs divi Pasaules kausa posmi Nove Mesto, bet sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Oslo.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu