Raidījums: Vakcinēto sarakstā parādījušies vairāki vakcīnas saņēmēji ārpus rindas kārtības

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Covid-19 vakcīna. Ilustratīvs attēls.
Covid-19 vakcīna. Ilustratīvs attēls. Foto: Viacheslav Lopatin/Shutterstock.com

Vakcinēto personu sarakstā parādījušās dažas sabiedrības grupas, kuru rinda atbilstoši vakcinācijas plānam vēl nav pienākusi, vēsta LTV raidījums Panorāma.

Vakcinēto personu tabulā parādījies gan izglītības iestādes darbinieks, gan persona ar hroniskām saslimšanām, kā arī viens operatīvo dienestu darbinieks, kaut nevienai no minētajām kategorijām rinda saskaņā ar vakcinācijas plānu nav pienākusi. 

Izrādījies, ka, dodoties uz vakcināciju "SOS bērnu ciematā", noskaidrojās, ka viena no potenciālajām vakcīnas saņēmējām negaidīti kļuvusi par Covid-19 slimnieka kontaktpersonu. 

"Flakonā ir 10 devas, un tad tā ir mazpilsētu priekšrocība, – ja mēs jūtam, ka paliek pāri viena vai divas devas, mēs ātri apzinām cilvēku, kas būtu gatavs saņemt šo vakcīnu. Šis lēmums ir jāpieņem ļoti operatīvi, jo flakons ir atvērts, viņš vairs nav pārvietojams un, lai to vakcīnu nelietu ārā, tāda situācija var veidoties," skaidroja "Valmieras veselības centra" vadītāja Inese Zeitmane.

Uz jautājumiem, vai situācijā, kad vakcīnu daudzums ir ierobežots, šādās situācijās nerodas paaugstināts korupcijas risks un vai ir apstiprināts rīcības plāns, lai pāri palikušās vakcīnas neietu zudumā, vakcinācijas birojs rakstiskā atbildē norādīja, ka birojs nedod rekomendācijas, kā izmantot neizlietotās devas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu