Irānas prezidents brīdina par Covid-19 pandēmijas "ceturto vilni" (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Irānas prezidents Hasans Ruhani sestdien brīdināja par koronavīrusa pandēmijas "ceturto vilni", vienlaikus jauno inficēšanās gadījumu skaits pandēmijā smagi cietušajā Tuvo Austrumu valstī dažos reģionos atkal sācis pieaugt.

"Tas ir brīdinājums mums visiem," uzrunā televīzijā sacīja prezidents.

Pēc vairākām nedēļām, kad riska līmenis valstī pamatā saglabājies zems, dažās pilsētās Huzistānas provincē, valsts dienvidrietumos, izsludināts augstākais "sarkanais" brīdinājums, sacīja Ruhani.

"Tas nozīmē sākumu virzībai uz ceturtā viļņa pusi. Mums visiem ir jābūt modriem, lai to novērstu," viņš piebilda.

Valstī ar vairāk nekā 80 miljoniem iedzīvotāju reģistrēti teju 59 000 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, bet kopējais inficēto skaits pārsniedzis 1,5 miljonus.

Kopš decembra sākuma jauno inficēšanās gadījumu skaits katru dienu bija mazāks par 7000, bet kopš februāra sākuma šis līmenis atkal pārsniegts.

Ar Covid-19 saistīto jauno nāves gadījumu skaits janvāra sākumā bija zem 100, un tas bija zemākais rādītājs kopš jūnija.

Irānā piektdien, "apsteidzot grafiku", piegādāti Krievijas vakcīnas "Sputnik V" 100 000 devu, pavēstīja veselības ministrijas preses sekretārs Kianušs Džahanpurs.

Irāna vakcinācijas kampaņu sāka otrdien, bet pirmā vakcīnu krava valstī nonāca 4.februārī.

Irāna kopumā iegādājusies divus miljonus "Sputnik V" devu, sacīja amatpersona.

Irāna saņems arī britu-zviedru uzņēmuma "AstraZeneca" vakcīnas 4,2 miljonus devu, kas iegādātas starptautiskā vakcīnu izplatīšanas mehānisma "Covax" ietvaros.

Irāna strādā arī pati pie savas vakcīnas izstrādes.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu