Izskan versija par sadegušo "Rīgas satiksmes" autobusu (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "TV3 Ziņu" sižeta

Piektdien, 12. februārī, Ķekavas novadā sadega "Rīgas satiksmes" autobuss. Par laimi, ugunsnelaime notika vēlā vakara stundā, kad transportlīdzeklis bija tukšs, tādēļ neviens cietis nav. Tiek pieļauts, ka ugunsnelaime izcēlusies īssavienojuma dēļ, ziņo "TV3 Ziņas". 

Ugunsgrēks pilnībā izpostījis "Rīgas satiksmes" 26. maršruta autobusu. Uguns liesmas pilnībā iznīcinājušas autobusa salonu, taču par laimi, neviena pasažiera, nelaimes laikā, autobusā nebija.

Ķekavas novada Katlakalna ciemā liesmas autobusu bija pārņēmušas vēl pirms ugunsdzēsēju ierašanās. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, izsaukumu par degošu transportlīdzekli, saņēma īsi pirms plkst. 21.00 vakarā.

"Vakar plkst. 20.43 tika saņemts izsaukums Ķekavas novadā, kur dega satiksmes autobuss pilnā 50 kvadrātmetru platībā. Cietušo notikumā nav. Plkst. 22.59 ugunsgrēks tika likvidēts," norāda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Agrita Vītola.

"Rīgas satiksmē" stāsta, ka autobuss aizdedzies 200 metru no maršruta galapunkta. Vakara stundā, transportlīdzeklis bijis tukšs, tādēļ pasažieri cietuši nav. No nelaimes paglābies arī autobusa šoferis.

Kā norāda "Rīgas satiksmes" Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane, ap plkst. 20.30 vadītājs konstatēja autobusa aizdegšanās faktu, bet cietušo nav, jo pasažieru autobusā arī nebija, kā arī pašam vadītājam viss ir kārtībā. "Tiklīdz šis fakts tika tika konstatēts, vadītājs pa informēja dispečeru un, attiecīgi, jau dispečers iesaistīja atbildīgos dienestus," norāda Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Uzņēmuma pārstāve skaidro, ka  sadegušais autobuss ir vecā tipa. Ceļu satiksmes drošības direkcijas publiskā informācija liecina, autobuss ražots 2000. gadu sākumā un nobraucis jau ap vienu miljonu kilometru. Uzņēmumā gan uzsver – arī ilgstoši kalpojošs sabiedriskais transports, ir tehniskā kārtībā, jo tie regulāri kopts.

"Mēs, protams, ļoti rūpējamies par sabiedriskā transporta drošību. Tiek veiktas regulārās apkopes, kā arī ikdienas apskates. Un, protams, izpētīsim arī šo gadījumu un pastiprinātu uzmanību pievērsīsim arī citiem šī tipa transportlīdzekļiem," norāda “Rīgas satiksmes” pārstāve. Patlaban viena no versijām ir, ka ugunsnelaime izcēlusies īssavienojuma dēļ.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu