Ostapenko "Australian Open" jauktajās dubultspēlēs apstājas pirmajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko svētdien pārī ar nīderlandieti Matvi Midelkopu piedzīvoja zaudējumu Austrālijas atklātā čempionātā jaukto dubultspēļu pirmajā kārtā.

Latvijas/Nīderlandes duets pirmajā mačā ar 5-7, 4-6 atzina Brazīlijas dueta Luiza Stefani/Brunu Soaress pārākumu. Brazīliešiem šajā turnīrā piešķirts astotais numurs.

Otrajā setā Ostapenko ar pārinieku uz brīdi bija vadībā ar 4-2, bet turpinājumā zaudēja divas savas serves un visos atlikušajos četros geimos.

Ostapenko Austrālijā jauktajās dubultspēlēs piedalījās otro reizi. 

Jau ziņots, ka Ostapenko ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku dubultspēļu otrajā spēlē ar 6-1, 1-6, 6-1 pārspēja Rumānijas duetu Andrēa Mitu/Raluka Olaru. Astotdaļfinālā Ostapenko/Kičenoka tiksies ar turnīra ceturto pāri Nikola Meličera (ASV)/Demi Shūrsa (Nīderlande).

Ar šo uzvaru katra no tenisistēm Melburnā jau nopelnījusi pa 240 pasaules ranga punktiem.

Tikmēr vienspēļu turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 5-7, 2-6 piekāpās čehietei Karolīnai Muhovai, pasaules rangam nopelnot desmit punktus.

Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācija šogad Covid-19 dēļ notika Dohā un Dubaijā. Pamatturnīrs Melburnā plānots līdz 21.februārim. Ierasti sacensības noris janvārī, bet šogad tās Covid-19 pandēmijas dēļ pārceltas trīs nedēļas vēlāk.

Pagājušajā gadā uzvaru vīriešu konkurencē svinēja Novaks Džokovičs no Serbijas, bet starp dāmām labākā bija Sofija Kenina no ASV.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu