"Nevienam nav noslēpums, ka viņš ir "mīksts"." Apskatnieki kritizē Porziņģa sniegumu pēdējā mačā (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Podkāstu ķēdes "Locked on" Dalasas "Mavericks" versijā apskatnieki Niks Angstads un Džimijs Krovters atskatījās uz Kristapa Porziņģa sniegumu zaudētajā mačā pret Portlendas "Trail Blazers". 

Dalasieši savā laukumā ar rezultātu 118:121 (25:34, 36:24, 30:45, 27:18) zaudēja Portlendas "Trail Blazers".

Porziņģis šajā spēlē guva 18 punktus, pievienojot astoņas bumbas zem groziem, kas aptuveni atbilst viņa spēles vidējiem rādītājiem. Tomēr sociālo tīklu lietotāji nebija apmierināti ar latvieša sniegumu. Savu daļu kritikas pauda arī minētie apskatnieki Angstads un Krovters.

Angstads norādīja, ka šajā spēlē par latvieša uzbrukumu viņam pretenziju neesot, jo Porziņģis no spēles grozam uzbruka ar pietiekami labu precizitāti, bet arī uzbrukumā, pēc apskatnieka domām, latvietim ir kur pielikt.

"Viņa uzbrukums bija solīds. Gribētos, ka viņš vairāk izmanto savu auguma pārsvaru, jo vienīgie "Blazers" garie spēlētāji šajā spēlē bija Eness Kanters un Herijs Džailzs. Bet viņu sedza tieši Deriks Džounss jaunākais. Līdz ar to vēl jo vairāk gribētos, ka viņš izmanto auguma pārsvaru. Bet viņš to nedarīja un mēs par to runājam jau visu sezonu," sacīja Angstads.

Tāpat apskatnieks norādīja, ka, viņaprāt, Porziņģim vajadzētu spēlēt agresīvāk, jo, piemēram, nesenajā mačā pret Ņuoreleānas "Pelicans", kurā latvietis izcēlās ar 36 punktiem, viņš ir spēlējis agresīvi, izmantojot savu driblu. 

Porziņģis vairākkārt ir uzsvēris, ka viņam ir nepieciešams ieiet spēles ritmā jau no paša mača sākuma. Šo aspektu izcēla arī apskatnieki, norādot, ka latvietis pirmajā ceturtdaļā neizdarīja nevienu metienu un uzbrukumā darbojās pasīvi.

"Lielākā Porziņģa problēma šajā spēlē nebija uzbrukums," pie galvenajām pretenzijām pret latvieša sniegumu pārgāja Angstads, aprakstot vairākas epizodes, kurās Porziņģis aizsardzībā pieļāva kļūdas.

"Karmelo [Entonijs] pret viņu divas reizes guva punktus. Atšķirība starp viņa sniegumu aizsardzībā šajā un pagājušajā sezonā ir ļoti liela," noradīja Angstads.

Neizpratni, par latvieša kritumu aizsardzībā pauda arī Krovters, kurš atcerējās, ka pirms pagājušās sezonas Porziņģis nāca klajā ar paziņojumu, ka vēlas iekļūt vienā no līgas simboliskajiem aizsardzības pieciniekiem. 

"Šogad neizskatās, ka viņš to gribētu. Un, ja vēlme tomēr ir, tad viņš nebūs pat tuvu, lai šos pieciniekus "apostītu". Ja viņš kādā no preses konferencēm šogad pieminētu aizsardzības simbolisko piecinieku, es no pārraides atslēgtos," sacīja Krovters.

"Nevienam nav noslēpums, ka viņš ir mīksts. Bet viņš ir garš. Ja Porziņģis izstiepj rokas, tad viņa pirkstu gali ir pie groza. Vienkārši izstiep rokas un centies! Nezinu... tas ir tik kaitinoši. Manuprāt, viņš vienkārši necenšas, Varbūt, ka viņam ir nepieciešams justies iesaistītam uzbrukumā, lai darbotos aizsardzībā. Pagājušajā sezonā bija otrādi - kad viņam sanāca spēle aizsardzībā, tad strādāja arī uzbrukums," kolēģi papildināja Angstads.

Krovters piekrita apgalvojumam, ka problēma aizsardzības jautājumā varētu būt saistīta ar latvieša psiholoģisko stāvokli, norādot, ka labākie līgas aizsardzības spēlētāji ir "sajukuši prātā": "Tev ir jābūt maniakālam. Un Porziņģis tāds nav."

Līdz šim "Mavericks" nav izdevies attaisnot uz sevi liktās cerības. Pirms sezonas netrūka apskatnieku, kuri uzskatīja, ka Dalasas vienība varētu būt starp labākajām četrām vai piecām Rietumu konferences komandām. Šobrīd "Mavericks" ar 13 uzvarām 28 spēlēs ieņem 10. vietu rietumos, jo ievērojami uzlabot pozīciju tabulā palīdzēja nesenā piecu uzvaru sērija.

Porziņģis šajā sezonā vidēji spēlē ir atzīmējies ar 20,3 punktiem un 8,3 atlēkušajām bumbām.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu