Pavļuts rosina svītrot svarīgās amatpersonas no otrās prioritāri vakcinējamo grupas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Zane Bitere/LETA

Svarīgo amatpersonu vakcinēšana pret Covid-19 būtu jāizņem no otrās prioritāri vakcinējamo grupas, kurā arī ietilpst ilgstošas sociālās aprūpes centru darbinieki un klienti, Latvijas Radio šādu nostāju pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP)

Politiķa ieskatā nedrīkstētu sabiedrībā radīt sajūtu, ka varētu pastāvēt kādi neierobežoti lieli, nezināmi ārpus kārtas vakcinējamo saraksti. Tādējādi, pēc viņa sacītā, ja nākotnē būtu nepieciešams vakcinēt kādus īpašus cilvēkus, tad par to lems Ministru kabinets.

Tādā gadījumā šo personu iekļaušana tiktu risināta līdzīgi, kā Nacionālās drošības padomes un valdības locekļu vakcinācija, kas 4.februārī tika apstiprināta valdībā, bet šoreiz tas būtu atklāts lēmums, piebilda Pavļuts.

Kā ziņots, "Twitter" vairāki lietotāji kritizējuši vismaz atsevišķu ministru un deputātu vakcinēšanu, norādot, ka priekšroka uz poti jādod tiem, kuriem ir lielāks risks saslimt ar un nomirt pēc inficēšanās ar Covid-19.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka līdztekus "vakcinācijas vēstnešiem" pie vakcīnas tika arī vairāki politiķi, kuru pienākumus saista ar nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu.

Tādējādi vakcinēts tika Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), labklājības ministre Ramona Petraviča (Par cilvēcīgu Latviju (PCL); KPV LV), iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (PCL; KPV LV), aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (PCL; KPV LV), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), Plešs un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV). Tāpat vakcinēti tika arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis (ZZS), Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP) un Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Rihards Kols (NA).

Par augstāko valsts institūciju un amatpersonu īstenotu vienotu valsts politiku nacionālās drošības jomā valstī atbild Nacionālā drošības padome, kuras sastāvā ir Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētājs, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs, Ministru prezidents, aizsardzības ministrs, ārlietu ministrs, iekšlietu ministrs, kā arī padomes sēdēs ir tiesības piedalīties ģenerālprokuroram. No Saeimas Prezidija pieciem locekļiem vakcīna pašlaik paredzēta trim cilvēkiem - Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (NA), kā arī spīkeres biedrēm - Dagmārai Beitnerei-Le Gallai (JKP) un Inesei Lībiņai-Egnerei (JV).

Lai arī minēto personu vakcinācija publiskajā telpā tiek saistīta ar to, ka šo cilvēku pienākumi saistīti ar nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu, Pavļuts iepriekš arī akcentēja, ka "amatpersonu vakcinēšanās pret Covid-19 būs kā papildu arguments vajadzībai vakcinēties ikkatram", tādējādi faktiski norādot, ka arī politiķi pilda tā dēvēto "vakcinācijas vēstnešu" funkciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu