Mazsalacas slimnīcā ar Covid-19 saslimuši pieci darbinieki un 22 aprūpējamie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: shutterstock.com

Mazsalacas slimnīcā ar Covid-19 saslimuši pieci darbinieki un 22 Paliatīvās aprūpes nodaļas pacienti, aģentūru LETA informēja Mazsalacas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Anete Gluha.

LETA jau ziņoja, ka no sestdien Latvijā reģistrētajiem 424 jaunajiem Covid-19 gadījumiem 28 jauni inficētie atklāti Mazsalacas novadā, kur pēdējās 14 dienās saslimušo kopskaits palielinājies līdz 40.

Mazsalacas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gluha pastāstīja, ka straujais Covid-19 izplatības pieaugums Mazsalacas novadā saistīts ar saslimušajiem pacientiem SIA "Mazsalacas slimnīca" Paliatīvās aprūpes nodaļā, taču izplatības tendence novērojama arī novada iedzīvotājiem, kuri nav saistīti ar šo ārstniecības iestādi.

11.februārī Mazsalacas slimnīcā atklāts pirmais Covid-19 saslimušais. Sadarbībā ar Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC) nekavējoties tika noteiktas kontaktpersonas un veikti siekalu testi, 13.februārī laboratoriski testēti visi darbinieki un stacionētie pacienti.

Vakar, saņemot pēdējās testu atbildes, kopumā Covid-19 saslimšana apstiprināta pieciem SIA "Mazsalacas slimnīca" darbiniekiem un 22 klientiem. Darbiniekiem un klientiem, kuriem ir negatīvs tests, šīs nedēļas beigās tiks veikta atkārtota testēšana, sacīja Gluha.

Viņa stāstīja, ka pēc rezultātu saņemšanas nekavējoties notika klientu grupēšana, lai saslimušos klientus nodalītu no nesaslimušajiem, veiktu telpu un virsmu papildu dezinfekciju un turpinātu personālam un klientiem drošu aprūpes nodrošināšanas procesu. Saslimšana klientiem pašlaik norit ar viegliem simptomiem, viens pacients ir hospitalizēts.

"Turpinām apzināt kontaktpersonas, lai apturētu Covid-19 izplatību. Akūtas nepieciešamības gadījumā slimnīcas ēkā esošie ģimenes ārsti ir pieejami, taču aicinām slimnīcu un citas iestādes bez vajadzības neapmeklēt. Aicinām sazināties ar nepieciešamajiem speciālistiem, tikai zvanot. Lūdzam iedzīvotājiem būt disciplinētiem, ievērot epidemioloģiskos noteikumus un būt piesardzīgiem," sacīja slimnīcas direktors Edgars Grandāns.

Kopš Covid-19 izplatības sākuma šis ir pirmais saslimšanas gadījums  "Mazsalacas slimnīca". Gada sākumā vakcīnas pret Covid-19 saņēma daļa slimnīcas darbinieku, taču saskaņā ar valstī izstrādāto vakcinācijas kārtību slimnīcas pacientiem tās vēl nebija pieejamas. Slimnīcas vadība informē, ka visiem vakcinētajiem darbiniekiem Covid-19 tests ir negatīvs.

Gluha skaidroja, ka pagaidām citas iestādes novadā turpina darbu tāpat kā līdz šim, taču, ja iespējams, lūdz iepriekš piezvanīt un vienoties, ja nepieciešams to apmeklēt klātienē.

Mazsalacas pilsētas pirmsskolas izglītības iestāde ir atvērta, tomēr pašvaldība lūdz vecākus, kuriem ir tāda iespēja, pieskatīt bērnus mājās. Sazinoties ar audzinātājām, bērniem tiks nodrošināti materiāli, lai radoši un izglītojoši darbotos mājās apstākļos.

Pašvaldība lūdz iedzīvotājus turpmākās divas nedēļas būt īpaši piesardzīgiem, doties ārpus mājas tikai galējas nepieciešamības gadījumā un ievērot noteikumus - netikties ar cilvēkiem no citām mājsaimniecībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu