Pavļuts rosinās klātienē strādājošo pedagogu vakcināciju veikt reizē ar senioriem vecumā no 60 gadiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daniels Pavļuts.
Daniels Pavļuts. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmdienas koalīcijas sanāksmē un otrdienas valdības sēdē tiks rosināts sākt klātienē strādājošo pedagogu vakcināciju pret Covid-19 reizē ar senioriem no 60 gadu vecuma, žurnālistiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Runājot par pedagogu vakcināciju, ministrs skaidroja, ka galvenais vadmotīvs vakcinācijas prioritāro grupu noteikšanā ir nodrošināt iespēju potēties tiem, kuru Covid-19 gaita saslimšanas gadījumā būtu smaga vai letāla. No tā izriet, ka visu pedagogu ātrāka vakcinēšana, neatkarīgi no faktoriem, nebūtu pamatota, bet ātrāka vakcinēšana varētu tikt attiecināta tikai uz tiem pedagogiem, kuri strādā klātienē.

"Es ierosināšu šodien gan koalīcijas sanāksmē, gan rīt valdībā apsvērt to, ka tie pedagogi, kuri strādā klātienē ar skolniekiem un kuriem šis risks tiešām būtu augstāks, tiktu vakcinēti vienlaicīgi ar senioriem, kuriem ir 60 gadi vai vairāk," sacīja politiķis.

Tāpat Pavļuts sacīja, ka "Veselības ministrija ir spējīga skaidrot sabiedrībai ministriju priekšlikumus tikai tik tālu, cik pašas ministrijas ir to pamatojušas", līdz ar to ministrijas tiks aicinātas sabiedrībai paskaidrot savas nozares prioritāri vakcinējamo sarakstus.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā, veicot valsts augstāko amatpersonu vakcināciju, sākās diskusijas par pedagogu vakcinēšanu ātrāk nekā patlaban plānots.

Šajā sakarā radās domstarpības starp Pavļutu un izglītības un zinātnes ministri Ilgu Šuplinsku (JKP), kuru laikā mikroblogošanas vietnē "Twitter" Pavļuts pauda, ka neatbalsta Šuplinskas pieeju izdarīt politisku spiedienu, lai panāku pedagogu prioritāru vakcināciju pirms senioriem.

LETA jau vēstīja, ka Jaunās konservatīvās partijas (JKP) valde un frakcija uzstās uz to, ka pirmsskolas izglītības iestāžu, kā arī sākumskolas pedagogi būtu iekļaujami pret Covid-19 vakcinācijas rindā vienlaicīgi ar senioriem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu