Pavļuts ļoti sarūgtināts par "niecīgo un bēdīgo" brīvdienās pret Covid-19 vakcinēto cilvēku skaitu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Zane Bitere/LETA

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ir ļoti sarūgtināts par "niecīgo un bēdīgo" brīvdienās pret Covid-19 vakcinēto cilvēku skaitu, solot kāpināt vakcinācijas tempu arī brīvdienās.

Pavļuts pēc tikšanās ar valdības partneriem norādīja, ka otrdien, 16.februārī, varētu tikt sniegts precizēts skaits, cik mediķu un sociālās aprūpes centru cilvēkus paredzēts vakcinēt šonedēļ.

Pavļuts norādīja, ka viņu sarūgtināja un samulsināja niecīgais, bēdīgais cilvēku skaits, kas tika savakcinēts nedēļas nogalē. Atbildīgie darbinieku ministru ir informējuši, ka pamatā tas skaidrojams ar to, ka sociālās aprūpes centros nedēļas nogalē nebija gatavība šo vakcināciju veikt.

Lai būtu šāda gatavība, tas prasa papildu personu noslodzi, kas nedēļas nogalēs parasti nenotiekot, atsaucoties uz saņemto informāciju, skaidroja politiķis. Tāpēc privāto veselības pakalpojumu sniedzēju izbraukuma brigādes bija saņēmušas atteikumu, norādīja ministrs.

No Pavļuts teiktā izrietēja, ka tiek plānotas darbības, lai vakcinācijas darba dienās temps pēc iespējas saglabātos arī nedēļas nogalēs. Kas attiecas uz konkrēto dienā vakcinējamo skaitu, tas būtu atkarīgs no ātruma apbraukāt sociālās aprūpes centrus, savukārt uzdevums kāpināt vakcinācijas gaitu ir dots, akcentēja ministrs.

Kā ziņots, Vakcinācijas projekta birojam un attiecīgajām institūcijām ir uzdots šonedēļ katrā darbdienā nodrošināt vismaz 1000 cilvēku vakcināciju pret Covid-19, žurnālistiem iepriekš pavēstīja Pavļuts.

Vienlaikus ministrs ir uzdevis atbildīgajiem speciālistiem nākt klajā ar skaidru prognozi, kāds ir vakcinācijas temps šai nedēļai. Pašreizējais mērķis ir šīs nedēļas laikā izlietot pagājušajā nedēļā saņemto "AstraZeneca" vakcīnu kravu 9600 devu apmērā.

Aizvadītajā diennaktī pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmis viens cilvēks, bet otro - 19, tādējādi kopumā svētdien tikušas vakcinētas 20 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta dati.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu