Dita Lūriņa komentē tēvam sarīkotās dzimšanas dienas svinības, kas nonākušas policijas redzeslokā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ditas Lūriņas grāmatas  "Ar vieglu skrāpējumu ādā" prezentācija
Ditas Lūriņas grāmatas "Ar vieglu skrāpējumu ādā" prezentācija Foto: Mārtiņš Otto, TVNET

4. februārī savu 70 gadu jubileju atzīmēja Latvijas Nacionālā teātra aktieris un režisors Valdis Lūriņš. Gaviļnieku mājas pagalmā ieradās sveikt vairāki Lūriņa kolēģi un kursabiedri, un par ārkārtējās situācijas laikā iespējamo neatļauto pulcēšanos policijā sākta resoriskā pārbaude.

Lūriņa meita, aktrise Dita Lūriņa-Egliena, kura bijusi tēva sveikšanas organizētāja, izdevumam "Privātā Dzīve" skaidro, ka par policijā sākto pārbaudi uzzinājusi internetā un ar viņu neviens no likumsargiem neesot sazinājies: "Man nav nekāda apstiprinājuma no policijas. (..) Es pat nezinu, kā to komentēt."

"Atzīstu, ka man jāpakļaujas likumam arī tad, ja es tam nepiekrītu. Vienīgais, ko es varu, liekot roku uz sirds, pateikt, ka nekādu epidemioloģisku apdraudējumu šoreiz nebija. Ārā bija mīnus seši grādi, uz dažām minūtēm pagalmā ienāca tēva draugi un, lieki neapskaujoties, pasniedza viņam dāvanu," atklāj Lūriņa-Egliena, kura tēva sumināšanu atspoguļoja arī sociālajos tīklos. 

Pikniks par godu 70❄?☃️? #Lūriņam70

Posted by Dita Lūriņa on Ceturtdiena, 2021. gada 4. februāris

Lūriņam 70❄?☃️?

Posted by Dita Lūriņa on Ceturtdiena, 2021. gada 4. februāris

"Ja kāds tagad komentē, ka man nevajadzēja publiskot fotogrāfijas, tad mana atbilde ir –

tas ir viss, ko es savam tēvam varēju uzdāvināt dzimšanas dienā,

tieši pakļaujoties visiem noteikumiem," norāda Lūriņa-Egliena, piebilstot, ka tā nemaz neesot bijusi ne pulcēšanās, ne īsti ballīte. "Tikpat labi var nofotografēt cilvēkus sabiedriskā transporta pieturā, rindā pie ieejas lielveikalā vai grāmatnīcā un pasludināt to par neatļautu pikniku," piebilda viņa.

Kā zināms, valdības rīkojums aizliedz privātus pasākumus un privātu pulcēšanos, izņemot pasākumus vienas mājsaimniecības ietvaros.

Lai arī likums par Covid-19 ierobežojumu pārkāpumiem paredz līdz 2000 eiro lielu sodu, administratīvā pārkāpuma procesa sākšana automātiski nenozīmē soda piemērošanu. Policija katrā gadījumā individuāli izvērtē soda piemērošanas nepieciešamību.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu