Pagājušajā diennaktī pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmuši 630 cilvēki, bet otro - 154 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Pagājušajā diennaktī pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmuši 630 cilvēki, bet otro - 154, tādējādi kopumā pirmdien tikušas vakcinētas 784 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Arī pirmdien pamatā tikuši vakcinēti mediķi un medicīnas iestāžu darbinieki, kamēr nākamajā prioritārajā grupā - sociālās aprūpes centros - vakcinēšanas aktivitāte bijusi nedaudz zemāka.

Ar pirmo poti pret Covid-19 vakar vakcinēti 377 medicīnas iestāžu darbinieki un ārstniecības personas, 207 sociālās aprūpes iestāžu klienti un divi darbinieki, bet 44 sapotētās personas klasificētas kā "Cita paaugstinātā riska grupa". Pa vienai personai vakcinēta "pēc paša vēlēšanās" un "persona vecumā virs 60 gadiem". Šie cilvēki pamatā saņēmuši "AstraZeneca" vakcīnas.

Savukārt ar otro poti vakcinēti tikai mediķi un medicīnas iestāžu darbinieki. Kā otrā pote vakar vairāk izmantota "Moderna".

Līdz šim kopumā vakcīnas pret Covid-19 pirmo devu Latvijā saņēmuši 21 750 cilvēki, bet abas devas - 16 332 cilvēki. Atbilstoši Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latvijā 2021.gada 1.janvārī provizoriski bija 1,894 miljoni iedzīvotāju, tātad pirmo poti pret Covid-19 ir saņēmis 1,14% iedzīvotāju, bet abas - 0,86%.

LETA jau vēstīja, ka Veselības ministrija (VM) ir izplatījusi paziņojumu, kurā aicina seniorus aktīvāk izmantot pieejamās iespējas, lai reģistrētos vakcinēšanai pret Covid-19.

"Šobrīd turpinās mediķu un sociālās aprūpes centru klientu un darbinieku vakcinācija, un paredzēts, ka februāra beigās pie plānotajām vakcīnu piegādēm tiktu sākta iedzīvotāju vakcinācija iedzīvotāju grupā, kuri ir vecumā no 70 gadiem un vairāk, ievērojot principu, ka vakcīnu vispirms saņem gados vecākie," uzsvērts VM paziņojumā.

Pagājušā gada 28.decembrī kā pirmos Latvijā pret Covid-19 sāka vakcinēt lielo slimnīcu darbiniekus, 9.janvārī sāka potēt ģimenes ārstus, bet no 11.janvāra šī iespēja ir visiem ārstniecības iestādēs strādājošajiem, kuri to vēlas. Savukārt 10.februārī vakcinēt sāka SAC klientus un darbiniekus, bet 11. un 12.februārī pirmās potes pret Covid-19 saņēma valsts augstākās amatpersonas un vairāki eksprezidenti.

Lietošanai Eiropas Savienībā pašlaik ir apstiprinātas trīs vakcīnas pret Covid-19 - "Pfizer"/"BioNTech", "Moderna" un "AstraZeneca", taču visu šo medikamentu piegādes kavējas un ir nelielas, tāpēc kavējas arī masveida vakcinēšanas sākšana.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu