Kara veterāna "apmelošanas" lietā prokuratūra prasa piemērot Navaļnijam 950 000 rubļu naudassodu (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksejs Navaļnijs.
Aleksejs Navaļnijs. Foto: AP/Scanpix

Krievijas prokuratūra otrdien lūgusi tiesu piespriest opozīcijas politiķim Aleksejam Navaļnijam 950 000 rubļu (10 600 eiro) lielu sodanaudu lietā, kurā viņš apsūdzēts par kāda Otrā pasaules kara veterāna "apmelošanu".

Veterāns filmējies reklāmas video, kurā atbalstījis pagājušajā vasarā pieņemtos labojumus konstitūcijā, kas ļaus Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam palikt pie varas līdz 2036.gadam.

Navaļnijs publiskoja šo video tviterī, nodēvējot veterānu un citus video redzamos cilvēkus par apkaunojumu valstij, "cilvēkiem bez sirdsapziņas" un nodevējiem.

Par apmelošanu Krievijā var tikt piespriests līdz diviem gadiem ilgs cietumsods, sodanauda vai sabiedriskie darbi.

Tomēr Navaļnijam šajā prāvā nevar piespriest jaunu ieslodzījumu, jo likuma grozījumi, kas šādus nodarījumus pasludināja par krimināli sodāmiem, izdarīti pēc izskatāmā "nozieguma".

Pats Navaļnijs vēl vasarā paziņojis, ka šī lieta ierosināta nolūkā apturēt viņa izvērsto politisko kampaņu pret Putina režīmu.

Navaļnijs 17.janvārī tika aizturēts Maskavas Šeremetjevas lidostā pēc atgriešanās no Vācijas, kur vairāk nekā četrus mēnešus atlaba pēc saindēšanas ar kaujas vielu "Novičok".

Krievijas Federālais sodu izpildes dienests Navaļnija aizturēšanu skaidroja ar to, ka Navaļnijs esot pārkāpis viņam 2014.gadā piespriestā nosacītā cietumsoda noteikumus, un tiesa šomēnes to nomainīja pret reālu trīsarpus gadu cietumsodu.

Lai gan nosacītais sods jau ir aizstāts ar reālu brīvības atņemšanu, prokuratūra arī apmelošanas lietā izvirzīja šādu prasību, ko apmelošana notikusi nosacītā soda izciešanas laikā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu