Ēķis radījis seriālu, kas balstās uz narkokurjera Priverta grāmatas motīviem (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Priverts
Priverts Foto: jānis škapars tvnet

Martā pirmizrādi piedzīvos režisora Andreja Ēķa seriāls par narkobiznesu "Nebaidies ne no kā", kas balstīts uz Rolanda Priverta tāda paša nosaukuma grāmatas motīviem, informē seriāla veidotāji.

Ēķis norādīja, ka oriģinālseriāls caur viena cilvēka prizmu demonstrēs laiku Latvijas vēsturē, par kuru līdz šim atklāti runājis vien retais. Režisors uzsvēra, ka seriāla centrā tiek izvirzīta psiholoģiskā un emocionālā saspēle, kas galveno varoni atšķir no citiem.

"Seriāla galvenajam personāžam piemīt indivīdam neraksturīga vērtību sistēma - tas dzīvo pēc džungļu likumiem, gūstot adrenalīnu no staigāšanas pa naža asmeni, kas savukārt skatītājam ļaus seriālu izdzīvot un sajust no upura skatu punkta,"

pauda Ēķis.

Seriāla galvenās lomas atveido Kaspars Dumburs, kurš 2020. gadā ieguvis gada balvas teātrī "Spēlmaņu nakts" 2019./2020. balvu nominācijā "Gada aktieris otrā plāna lomā", Dita Lūriņa, Edgars Kaufelds, Imants Strads, Santa Didžus un citi.

Seriāla veidotāji pavēstīja, ka galvenais varonis - narkokurjers Riverts savu dzīvi veido pēc narkopasaules noteikumiem. Tā ir dzīve ārpus likuma - laupīšanas, spekulācijas ar valūtām, narkotikas un paralēli tam nodevība, meli, viltus solījumi, savstarpējā izrēķināšanās un izpostītas dzīves. Tomēr sižetā vijas cauri arī mūžīgais stāsts par mīlestību, kas tiek pārbaudīta galveno varoņu izvēļu veidotajās grūtībās.

Seriāla "Nebaidies ne no kā" uzņemšana sākās 2020. gada novembrī. Paredzēts, ka astoņu sēriju seriāla uzņemšana noslēgsies šī gada pavasarī. Seriāla producentes ir Aija Ansone un Dita Celmiņa sadarbībā ar "Cinevilla films".

"Nebaidies ne no kā" sākotnēji būs skatāms tikai "Go3" platformā no 10. marta, savukārt televīzijas kanālā "TV3" to varēs redzēt 2022. gadā. Seriāls būs pieejams gan latviešu, gan krievu valodā. Tāpat seriāls tiks tulkots lietuviski un igauniski un būs skatāms visā Baltijā.

Kā liecina arhīvs, Priverts par narkotiku noziegumiem cietumā sēdējis vairākkārt. Jau 1999. gada sākumā viņu kopā ar toreizējo Latvijas Modeļu asociācijas prezidenti Dairu Silavu Rīgas lidostā aizturēja par mēģinājumu Latvijā ievest gandrīz divus kilogramus kokaīna. Par šo gadījumu Augstākā tiesa 2000. gada novembrī Privertam piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, taču no cietuma viņš tika atbrīvots pirms termiņa.

2004. gada sākumā Privertu aizturēja Gvajakilas lidostā Ekvadorā. Pie viņa tika atrasti 894 grami kokaīna.

Savukārt 2009. gadā Privertam tika piespriests astoņu gadu cietumsods Somijā par kokaīna kontrabandu no Dienvidamerikas uz Somiju, Igauniju un Latviju.

Pēdējos gados Priverts dzīvo gan Latvijā, gan Bolīvijā. Kokaīna un citu narkotiku laiks viņam esot pagājis. "Nezīmējos, esmu kluss un mierīgs, spēlējos biržā ar interneta valūtu bitkoiniem," laikrakstam "Latvijas Avīze" reiz sacījis apsūdzētais. Uz tiesu Rīgā gan viņš esot nācis regulāri.

Foto: Priverta grāmatas "Nebaidies ne no kā" atklāšana.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu