Gulbenes novadā par ballīti policija sešām personām piemērojusi naudas sodu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: oneinchpunch/shutterstock.com

Gulbenes novadā par privāta pasākuma rīkošanu viesu namā policija sešām personām piemērojusi 20 eiro sodu katram par pulcēšanās ierobežojumu pārkāpumu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Kontrolējot ārkārtējās situācijas ierobežojumu ievērošanu, policisti dodas regulārās pārbaudēs un apseko iedzīvotāju iecienītākās atpūtas vietas. Vaskāne norāda, ka visbiežāk pulcēšanās un distancēšanās noteikumus ignorē tieši jaunieši.

Policijas pārstāve norādīja, ka pagājušās nedēļas nogalē Vidzemes reģiona pārvaldes apkalpojamajā teritorijā veiktas 450 tirdzniecības vietu pārbaudes. Pārkāpumi nav konstatēti, bet doti 97 preventīvi norādījumi. Tāpat veiktas 133 pārbaudes publiskās vietās gan iekštelpās, gan ārtelpās. Kopumā doti 18 preventīvi norādījumi, savukārt piecos gadījumos sākts administratīvais process.

Vaskāne stāstīja, ka konstatēti vairāki pulcēšanās pārkāpumi, tajā skaitā pārbaudītas trīs viesu mājas, kur divos gadījumā konstatēts pārkāpums, savukārt vienā gadījumā informācija neapstiprinājās.

13.februārī tika saņemta informācija par to, ka Gulbenes novadā kādā viesu namā notiek privāts pasākums. Pārbaudot saņemto informāciju, konstatēts, ka viesu namā atradās sešas personas no dažādām mājsaimniecībām. Šīm personām izskaidrots, ka tās pārkāpj valstī noteiktos ierobežojumus, jo patlaban ir aizliegti jebkādi privāti pasākumi. Šajā gadījumā sešiem dalībniekiem katram piemērots sods 20 eiro apmērā, piebilda Vaskāne.

Mirkli vēlāk tika saņemta informācija par vēl kādu privātu pulcēšanos pirtī, kur, iespējams, nepilngadīgas personas rīko privātu pasākumu. Pārbaudot informāciju, minētajā adresē tika sastaptas divas personas, katra no savas mājsaimniecības un alkohola reibumā. Šajā gadījumā policijā sākts administratīvais process.

Policija atgādina, ka mērķis nav sodīt cilvēkus, bet panākt to, ka viņi ievēro ierobežojumus, lai pēc iespējas ātrāk visa sabiedrība varētu atgriezties normālā dzīves ritmā. Policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot noteiktos ierobežojumus - nepulcēties. Tikai kopīgi sadarbojoties un attiecoties nopietni pret situāciju, ir iespējams to uzlabot, mazinot Covid-19 infekcijas izplatīšanos, skaidroja Vaskāne.

Viņa uzsvēra, ka arī turpmāk policija uzraudzīs, lai tiek ievēroti ārkārtējās situācijas noteiktie ierobežojumi gan dienas, gan nakts laikā. Jo īpaši tiks uzraudzītas vietas, kurās pastāv lielāks cilvēku pulcēšanās risks, piemēram, tirdzniecības vietās un citās publiskās vietās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu