Saistībā ar izmaksām Covid-19 apkarošanai Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienībai valsts ir parādā 430 000 eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda, Covid-19. Ilustratīvs foto.
Nauda, Covid-19. Ilustratīvs foto. Foto: Shutterstock

Valsts saistībā ar izmaksām, kas paredzētas Covid-19 apkarošanai, SIA "Balvu un Gulbenes slimnīcu apvienība" parādā ir 430 000 eiro, otrdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sēdē atzina apvienības valdes locekle Alīda Vāne.

Viņa vērsa uzmanību, ka naudas aprite no valsts budžeta sadaļas neparedzētiem gadījumiem ir ļoti lēna. Un pašlaik valsts ir parādā iestādei 430 000 eiro. "Un tie parādi iekrājušies jau par novembri, decembri un arī janvāri," apgalvoja Vāne.

Piemēram, par individuālajiem aizsardzības līdzekļiem valsts apvienībai ir parādā 80 000 eiro. "Zinot, ka jātur trīs mēnešu rezerves, jūs saprotat to naudas apjomu, kas kopumā pašlaik ir iesaldēts ārstniecības iestādēs. Tas attiecas uz visām iestādēm, varbūt ne visi par to ir gatavi runāt," uzsvēra Vāne.

Viņa ir pārliecināta, ka valstij ir jādomā arī par personāla resursu plānošanu, jo "Covid-19 nebeigsies ne vasarā, ne rudenī, ne nākamajā un arī ne aiznākamajā gadā". Ņemot vērā, ka vakcinēšana 100% nepasargā no saslimšanas, tāpat ne visi vakcinēsies, un vīruss mutē, ir jāplāno stratēģiski.

"[Jāzina], kāds ir kopējais veselības aprūpes plāns, tai skaitā arī Latgalē un visā Latvijā, kā nākotnē tiks koordinēts darbs, jo būs lielāki vai mazāki izaicinājumi, būs arī uzliesmojumi," uzskata iestādes vadītāja.

Viņa arī aicināja pievērst uzmanību tam, ka Covid-19 pārslimojošie nākotnē noslogos veselības nozari ar citām hroniskām saslimšanām, jo infekcija ietekmē daudzus orgānus. Tāpēc jādomā arī par to, kādi speciālisti būs nepieciešami, lai cīnītos ar Covid-19 sekām.

"Katra diena, lai arī gandrīz gadu dzīvojam pandēmijā, joprojām ir izaicinājums," sacīja Vāne.

Balvu slimnīcā Covid-19 vidēji smagiem un smagiem pacientiem atvēlētas 25 gultasvietas, un to noslodze pašlaik ir 100%, taču arī līdz šim tā neesot bijusi zemāka par 90%.

Jau ziņots, ka šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijā spriests par situāciju reģiona ārstniecības iestādēs, liecina sēdes darba kārtība.

Deputāti ar slimnīcas pārstāvjiem runāja par situāciju ārstniecības iestāžu darbībā Covid-19 pandēmijas laikā un nodrošinājumu ar personālu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu