Pavļuts: Aptuveni 500 ģimenes ārsti pauduši gatavību veikt vakcināciju pret Covid-19 (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Zane Bitere/LETA

Kopumā aptuveni 500 ģimenes ārsti ir pauduši gatavību iesaistīties un vakcinēt cilvēkus pret Covid-19, medijiem pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Pēc viņa paustā, drīzumā paredzēts sākt senioru vecumā virs 70 gadiem vakcināciju pret Covid-19, tāpēc plānots, ka ģimenes ārsti jau jaunnedēļ būs gatavi sākt vakcināciju.

Tāpat ministrs skaidroja, ka patlaban e-veselības platformas stabilitāte ir neapmierinoša, tāpēc vakcinācijas procesa vajadzībām tika nolemts nākt klajā ar ar jaunu, atsevišķu sistēmu.

Kā ziņots, lai arī vakcinācijas pret Covid-19 plāns paredzēja iedzīvotāju vakcinēšanos sākt no marta, pie ģimenes ārstiem vakcināciju varēs sākt no nākamās nedēļas, otrdien valdības sēdē informēja Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidente Sarmīte Veide.

Vienlaikus viņa norādīja, ka pirms vakcinācijas ir daudz neskaidru jautājumu, piemēram, sarakstu veidošana.

Kā stāstīja asociācijas vadītāja, vēl nav skaidrs, vai vakcinēšanās saraksts tiks veidots portālā "manavakcina.lv", vai tas būs ģimenes ārstu veidots un pēc tam tiks integrēts sistēmā. Patlaban notiek sarunas ar Vakcinācijas biroju un Veselības ministriju, lai rastu kopēju risinājumu.

"Mēs ļoti gribētu šo atrisināt šonedēļ, jo nākamajā nedēļā mums piedāvā veikt vakcināciju," atklāja Veide, piebilstot, ka vakcinācija bija plānota marta sākumā, kā to paredzēja vakcinācijas plāns, bet novērtē iespēju sākt ātrāk.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu