2,5 promiles un bēgšana. Salaspilī divas reizes nakts laikā pieķer vienu un to pašu dzērājšoferi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kādu šoferi Salaspilī no atkārtotas sēšanās pie stūres alkohola reibumā vienas nakts laikā nav apturējis pat vairākos tūkštošos mērāms sods, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Nakts vidū policisti, kuriem uzticēts pieskatīt Salaspili un tās apkaimi, pilsētas centrā izvietotajās video kamerās pamanījuši divus vīriešus, kuru izskats uz uzvedība izpelnījusies uzmanību. Abi rosījušies pašapkalpošanās auto mazgātavā Rīgas ielā.

Vīriešu izturēšanās rosināja aizdomas, ka personas atrodas alkohola reibumā.

Ziņa par pelēko automašīnu, kurā brauca vīrieši, nodota tuvākajai patruļai, un turpat netālu auto izdevies apturēt.

Jau pienākot pie auto, aizdomas apstiprinājušās. Pie stūres sēdošais vīrs bija acīmredzami piedzēries, tādēļ uz notikuma vietu izsaukti ceļu policisti, kuri pārkāpēja izelpā konstatējuši aptuveni 2,5 promiles alkohola.

Tā nu šī dzērājšofera stāsts varētu arī beigties, taču nē – jau kādu laiku likums pirmajā pārkāpuma reizē neliek konfiscēt braucamo. Tādēļ policisti paturēja prātā, ka pelēkais auto paliks tepat pilsētā. Un ne velti, jo jau divas ar pusi stundas vēlāk šis pats braucamrīks vēlreiz parādījies videonovērošanas centra monitoros.

Pamanot pašvaldības policijas transportlīdzekli, "Peugeot" strauji mainīja kustību un sāka bēgt pa pretējo braukšanas joslu.

Veiksmīgas sakritības dēļ tobrīd tuvumā atradušās divas vietējās policijas ekipāžas, kas nekavējoties devušās pa pēdām neprātīgajam šoferim, kurš apdraudot ne tikai savu un pasažiera dzīvību, bet ikvienu, kurš gadījās viņa ceļā, traucās Daugavpils virzienā.

Rezultātā šoferis, vēlreiz nonācis ceļu policistu rokās un šajā situācijā arī šķīries no sava braucamrīka, kas nogādāts policijas stāvlaukumā, savukārt par šo notikumu ierosināts kriminālprocess. Kā atklāj policisti, abi vīrieši ir brāļi, kuri tikai nesen pārvākušies uz Salaspili. Šī bija viņu pirmā tikšanās ar vietējo policiju.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu