"Visi izskatās vienādi." Lielbritānijā sieviete cieš no slimības, kuras dēļ neatšķir cilvēku sejas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Italy3d/Shutterstock.com

Bērnudārza medmāsa atklāj, kāda ir dzīve ar slimību, kuras dēļ viņa nespēj atpazīt savu, draugu un ģimenes sejas, vēsta portāls "Lad Bible".

Hannai Līdai no Lielbritānijas ir diagnoze, ko sauc par "sejas aklumu", kas nozīmē, ka viņa visu cilvēku sejas redz tikai kā divas acis, degunu un muti. Slimība izveidojās, kad viņai bija tikai astoņi gadi, jo Hanna cieta no encefalīta un smadzeņu iekaisuma, ko izraisīja aukstumpumpas vīruss.

2012. gadā speciāliste atklāja, ka tieši Hanna ir vissliktākais šīs slimības gadījums visā Lielbritānijā. Šo slimību nav iespējams izārstēt.

"Es redzu tieši to, ko redz visi pārējie, divas acis, degunu un muti, bet tikai šīs funkcijas visiem uz sejas izskatās vienādas," sacīja Hanna.

"Es varu atšķirt, piemēram, dažādus sejas vaibstus, tāpēc, ja kādam ir bārda, es to redzu, bet visas pārējās funkcijas man izskatās vienādas," atklāja sieviete.

Atskatoties uz laiku, kad viņa sāka pamanīt, ka vairs nespēj atšķirt cilvēkus, Hanna sacīja, ka tieši pēc sarunas ar vecvecākiem sapratusi, ka kaut kas nav kārtībā.

"Kad viņi aizgāja, es prasīju mammai: "Kuri tie bija, ar kuriem mēs tikko runājām 20 minūtes? Tad, kad atgriezāmies mājās, mēs sapratām, ka nekas vairs man nav pazīstams, un, kad draugi ieradās mani apciemot, es viņus nevarēju atpazīt," sacīja sieviete.

Hanna atklāja, ka gadu gaitā iemācījusies sadzīvot ar savu slimību. Piemēram, viņa liek bērniem bērnudārzā nēsāt vārdu nozīmītes un cenšas iegaumēt kolēģu iecienītākās drēbes.

"Kad es izeju kaut kur viena, es vienmēr eju uz pazīstamām vietām, lai brīdī, kad man būtu nepieciešamas labierīcības, es zinātu, kur tās atrodas. Kad uz labierīcību durvīm ir sieviešu un vīriešu attēli es tos neatšķiru un vienkārši lūdzos, lai tur būtu teikts "vīrietis" un "sieviete", pretējā gadījumā es nezinātu, kur iet," atklāja Hanna. 

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu