VIDEO ⟩ Bļugeram rezultatīva piespēle "Penguins" vienīgajos vārtos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers otrdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kamēr viņa pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda cieta zaudējumu.

"Penguins" mājās ar rezultātu 1:3 (0:0, 0:2, 1:1) piekāpās Vašingtonas "Capitals", kas revanšējās par svētdien piedzīvoto zaudējumu 3:6.

Pirmais periods aizritēja bez gūtiem vārtiem, bet spēles otrajā nogrieznī viesi izcēlās divas reizes. Vispirms sestajā minūtē Konors Šīrijis no tuvas distances ar metienu bez ripas apstādināšanas panāca 1:0, bet sešas minūtes vēlāk pēc Tīdžeja Ošī piespēles ar nūjas lāpstiņas neērto pusi no tā paša punkta precīzs bija Jakubs Vrāna.

Trešā perioda otrajā minūtē Larss Ellers ar vēl vienu tuvu un spēcīgu "one-timer" metienu no labās puses raidīja ripu nepiesegtā vārtu stūrī, panākdams jau 3:0. Šajos vārtos savu otro rezultatīvo piespēli mačā nopelnīja Rihards Panīks.

Nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Džons Marīno ieslidoja zonā un piespēlēja uz labo malu Bļugeram, kurš atspēlēja atpakaļ Zekam Estonam-Rīsam un amerikāņu uzbrucējs vienus vārtus atguva.

"Capitals" vārtsargs Viteks Vanēčeks otrdien atvairīja 26 no 27 pretinieku mestajām ripām, bet otrā laukuma galā Tristens Džerijs tika galā ar 39 no 42 raidījumiem.

Bļugers šajā duelī laukumā pavadīja 15 minūtes un 50 sekundes, sešas minūtes un četras sekundes spēlējot mazākumā. Viņš vienu reizi meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja astoņos no 13 iemetieniem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latviešu uzbrucējs šosezon 14 spēlēs guvis divus vārtus, sešas reizes rezultatīvi asistējis un ticis pie pozitīvas lietderības +3. Bļugers ir "Penguins" ceturtais rezultatīvākais spēlētājs.

"Penguins" ar 15 punktiem 14 spēlēs Austrumu divīzijā ieņem piekto vietu, bet 17 punkti 14 dueļos ir "Capitals" hokejistiem, kuri atrodas ceturtajā pozīcijā.

Pēc tam "Penguins" aizvadīs divas mājas spēles ar Ņujorkas "Islanders", bet turpinājumā pitsburgieši dosies izbraukumā, kura ievadā divreiz spēkosies ar "Capitals".

"Penguins" un "Capitals" jau janvārī aizvadīja divus savstarpējos dueļos, kuros Bļugera pārstāvētā komanda uzvarēja "bullīšos" un pagarinājumā.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu