Straujās karantīnas rezultātā Melburnā un Oklendā apslāpēta Covid-19 izplatība (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Chameleon Pictures/shutterstock.com

Austrālijas un Jaunzēlandes lielās pilsētas trešdien atcēlušas prasības miljoniem iedzīvotāju pamatā uzturēties mājās, jo karantīnas pasākumi, kas strauji tika ievesti centienos apslāpēt Covid-19 vīrusa lipīgāko paveidu izplatīšanos, izrādījušies veiksmīgi.

Melburnā un Oklendā strauji ieviestie pasākumi sekmējuši to, ka tiek ierobežota sākotnēji Lielbritānijā konstatētā vīrusa paveida izplatība, apliecināja varasiestādes. Šī situācija ir lielā kontrastā ar procesiem Eiropā un citos uzliesmojuma reģionos, kur tik stingri pasākumi netiek īstenoti.

Paziņojot, ka piecas dienas ilgušais izolācijas režīms Melburnā tiek izbeigts, Viktorijas štata premjerministrs Daniels Endrūss šo taktiku slavēja kā "īsu, asu vīrusa izplatīšanās ķēdes pārraušanu".

"Ja mēs būtu palikuši atvērti šī uzliesmojuma laikā, kopējais gadījumu skaits būtu krietni, krietni lielāks, un tas ir gluži skaidrs, ka mēs šodien nevarētu ziņot par nulli gadījumu," viņš skaidroja.

Endrūsa lēmums nozīmē, ka seši miljoni iedzīvotāju var pamest mājas, uzņēmumi var atsākt darbu, bet tenisa turnīra "Australian Open" pēdējās dienās var atgriezties skatītāji.

Jaunzēlandē teju divi miljoni Oklendas iedzīvotāji var baudīt līdzīgu brīvību, pēc tam kad premjerministre Džasinda Ārderna paziņoja, ka, pateicoties trīs dienu izolācijas režīmam, pilsētā izdevies apslāpēt sešu mēnešu laikā nopietnāko uzliesmojumu.

"Mēs gribējām būt droši par to, ka mēs īstenojam piesardzīgu pieeju, kas ir ievērojami labāk, nekā saprast situāciju nepareizi un nonākt pie plaša mēroga uzliesmojuma un ilgas karantīnas," skaidroja premjere.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu