Zviedrija gatavojas Covid-19 dēļ ieviestos ierobežojumus padarīt stingrākus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Morrowind/shutterstock.com

Zviedrijas valdība gatavo soļus, kas tai centienos ierobežot koronavīrusa izplatību ļautu apturēt uzņēmumu, arī tirdzniecības centru, restorānu, trenažieru zāļu un sporta centru, darbību.

Valdība ir satraukta par uzliesmojuma trešā viļņa risku, trešdien preses konferencē paziņojot par priekšlikumiem, sacīja veselības ministre Lēna Hallengrēna.

"Daļas Zviedrijas sabiedrības slēgšana var kļūt par nepieciešamību," brīdināja ministre.

Risks, ka Zviedrijā var sākties uzliesmojuma trešais vilnis, ir augsts, atzina Zviedrijas Sabiedrības veselības pārvalde, norādot, ka inficēšanās gadījumu skaita pieaugums varētu būt skaidrojams ar to, ka pārāk mazs cilvēku skaits ievēro ieteikumus valkāt maskas sabiedriskajā transportā un strādāt no mājām.

Aizvadīto nedēļu laikā jauno inficēšanās gadījumu skaits bijis nemainīgs, tomēr ir zīmes, ka šī tendence mainās.

14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju ir 400, un šis skaitlis, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, ir palielinājies.

"Ir vairākas zīmes, kas liecina, ka rekomendāciju ievērošana nav tik laba kā agrāk," sacīja Sabiedrības veselības pārvaldes vadītāja Karina Tegmarka Visela, lūgta skaidrot, kāpēc inficēšanās gadījumu skaits audzis.

"Cilvēki strādā darba vietās arvien lielākā skaitā," viņa piebilda.

Zviedrijas 21 reģions ziņojis, ka mazā mērā tiek ievērotas rekomendācijas par masku valkāšanu sabiedriskajā transportā intensīvākās satiksmes stundās, sacīja amatpersona.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu