Kariņš: Valdības darba kritiskajam vērtējumam ir objektīvs pamats (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Premjerministrs Krišjānis Kariņš
Premjerministrs Krišjānis Kariņš Foto: Ieva Leiniša / LETA

Valdības darba kritiskajam vērtējumam ir objektīvs pamats, trešdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

LETA jau vēstīja, ka janvārī Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vadītās valdības darba vērtējums noslīdējis līdz zemākajai atzīmei tās pastāvēšanas laikā, liecina pētījumu aģentūras SKDS veiktā Latvijas Barometra rādītāji.

Komentējot sabiedrības vērtējumu par valdības darbu, Kariņš atzina, ka tam ir objektīvs pamats, jo sabiedrība ir nogurusi no pandēmijas, kā arī vairāki valdības lēmumi par ierobežojumiem nav bijuši pareizi.

Pēc Kariņa teiktā, pagājušā gada rudenī vajadzējis daudz straujāk pieņemt lēmumus par ierobežojumiem, lai nepieļautu saslimstības ar Covid-19 pieaugumu, tomēr ministru vidū tam nebija atbalsta. "Lēmumu pieņemšanas process valdībā bija ļoti sarežģīts. Tas viss rezultējās ar to, ka uzticība valdības darbam ir zemā līmenī. Un es to jūtu," atzina Ministru prezidents.

Premjera ieskatā, uzticību valdības darba varētu veicināt atklātās Ministru kabineta sēdes, lai ikviens sabiedrības loceklis varētu redzēt, kā tiek pieņemti lēmumi. Tāpat valdība apņēmusies turpmāk skaidrāk definēt, kā sadzīvot ar Covid-19 pandēmiju, vienlaikus pakāpeniski ļaujot tautsaimniecībai strādāt.

Jau ziņots, ka SKDS direktors Arnis Kaktiņš mikroblogošanas vietnē "Twitter" skaidroja, janvārī pasliktinājies valdības darba vērtējuma indekss, jo daļa ar valdības darbu drīzāk neapmierināto ir kļuvusi ļoti neapmierināta. "Ja decembrī 27% bija pilnībā neapmierināti, tad janvārī tādi jau ir 37%. Savukārt apmierināto īpatsvars nav īpaši mainījies," norādīja sociologs.

Valdības darba vērtējuma indekss decembrī sasniedza mīnus 41 punktus, kas ir par četriem punktiem mazāk nekā decembrī.

Ministru kabineta darba vērtējums būtiski pasliktinājās pērnā pavasara otrajā pusē, nedaudz atgūstoties līdz rudens sākumam. Taču kopš pagājušā gada septembra valdības darba vērtējuma indekss samazinājies ik mēnesi. Līdz ar to janvārī fiksētais rezultāts ir zemākais Kariņa valdības darbības laikā kopš 2019.gada februāra.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu