Gaidīšana ir beigusies - Latvijas basketbola izlasei pievienosies arī Jānis Timma un Dairis Bertāns

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji Jānis Timma (no kreisās) un Dairis Bertāns
Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētāji Jānis Timma (no kreisās) un Dairis Bertāns Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas basketbola izlasi gaidāmajās Eiropas čempionāta atlases cikla spēlēs papildinās Maskavas apgabala "Himki" basketbolisti Jānis Timma un Dairis Bertāns, ziņo Latvijas basketbola savienība (LBS).

LBS ziņo, ka abi basketbolisti vēl ceturtdien Maskavā kopā ar "Himki" aizvadīs Eirolīgas maču pret "Baskonia", bet jau piektdien abi spēlētāji ieradīsies Rīgā, lai papildinātu Latvijas izlases rindas.

Latvijas Basketbola savienības vīriešu izlases koordinators Emīls Toms par abu spēlētāju pievienošanos sacīja: "Komunikācijas procesā par Eirolīgas klubu spēlētāju pievienošanos valstsvienībai bija dažādi pavērsieni, līdz šodien saņēmām "BC Khimki" ģenerālmenedžera akceptu Daira un Jāņa līdzdalībai Rīgas posma spēlēs. Paldies klubam par atsaucību un spēlētājiem par aktīvo vēlmi palīdzēt valstsvienībai svarīgajās spēlēs. Kārtojam ceļojuma formalitātes, abi būs Rīgā piektdien."

Izlases rīcībā jau esošie basketbolisti pirmdien veica Covid-19 testus (visas atbildes negatīvas), bet otrdien un trešdien no rīta aizvadīja pirmos treniņus "Arēnā Rīga".

"Pirmais iespaids ir pozitīvs - spēlētājiem ir gan labs noskaņojums un apņēmība, gan laba sportiskā forma. Ziņa par vēl divu pieredzējušu basketbolistu pievienošanos, protams, priecē, tāpat, kā priecē visu sabraukumā esošo spēlētāju atsaucība. Taču basketbols ir komandas spēle, un mūsu varējums cīņās ar Bulgāriju un Grieķiju būs atkarīgs no visas Komandas darba. Tam gatavojamies visiem iespējamiem līdzekļiem," sarunā ar LBS teica izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Latvijas basketbola izlases kandidāti gaidāmajā sabraukumā (bez Timmas un Bertāna):

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts 2022.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm:

Jānis Bērziņš, Rolands Freimanis (abi - Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Artis Ate, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols (visi -"VEF Rīga"), Rihards Lomažs ("Gottingen", Vācija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Mārtiņš Meiers, Ojārs Siliņš (abi - "Astana", Kazahstāna), Māris Gulbis ("Ventspils"), Kaspars Bērziņš ("Šiauliai", Lietuva), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija).

Maču pret Bulgāriju Latvijas izlase aizvadīs sestdien 19:30. Šajā spēlē uzvara ar septiņu punktu pārsvaru garantēs "biļeti" uz 2022. gada Eiropas čempionātu basketbolā. Otrs sabraukuma mačs pret Grieķiju norisināsies pirmdien tajā pašā laikā. Šai spēlei gan, iespējams, nozīmes vairs nebūs, ja latvieši spēlē pret Bulgāriju uzvarēs ar minēto septiņu punktu starpību.

Ļoti iespējams, ka Latvijai pār Bulgāriju derēs arī uzvara ar sešu punktu pārsvaru, jo šādā situācijā bilance savstarpējās spēlēs būs neizšķirta, bet nākamais kritērijs – visās spēlēs sasniegtā gūto un zaudēto punktu starpība – pirms pēdējās kārtas spēlēm Latvijai būs +4, Bulgārijai -55)

 

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu