Gulbis Itālijā sasniedz "Challenger" turnīra ceturtdaļfinālu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ernests Gulbis.
Ernests Gulbis. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas vadošais tenisists Ernests Gulbis trešdien Itālijā svinēja uzvaru Bjellas "Challenger" turnīra otrajā kārtā.

Gulbis (ATP 187.) otrajā kārtā ar 6-1, 6-4 uzvarēja Dmitriju Popko no Kazahstānas (ATP 170.).

Pirmajā setā Gulbis pirmo breiku ieguva ceturtajā geimā, bet sestajā paveica to vēlreiz, iegūstot drošu pārsvaru 5-1. Īsi pēc tam viņš ātri nokārtoja uzvaru setā ar 6-1. 

Otrais sets aizritēja sīvākā cīņā, bet Gulbim izšķirošo pārsvaru izdevās gūt septītajā geimā, kad ar otro mēģinājumu tika lauzta Popko serve. Nākamajos geimos tenisisti spēja nosargāt savas serves, Gulbim izcīnot otro uzvaru pēc kārtas.

Par iekļūšanu trešajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā Gulbis nopelnījis 25 ATP ranga punktus.

Gulbis šajā spēlē izpildīja četras netveramas serves, bet Popko atbildēja tikai ar vienu. Abi tenisisti šajā spēlē pieļāva vienu dubultkļūdu.

Iepriekš pirmajā kārtā Gulbim izdevās lauzt desmit zaudēto spēļu sēriju, ar 4-6, 6-3, 6-4 pārspējot mājinieku Raulu Brankaco, kurš ATP rangā ieņem 373.vietu.

Šosezon Gulbis ATP tūrē bija piedalījies trīs turnīros. Austrālijas atklātā čempionāta kvalifikācijas pirmajā spēlē, kas Gulbim bija pirmais mačs šosezon, tenisists ar 6-7 (2:7), 3-6 piekāpās Blažam Rolam no Slovēnijas (ATP 154.), bet dažas dienas vēlāk Stambulas "Challenger" turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā ar ar 4-6, 5-7 piekāpās Dominikānas Republikas tenisistam Roberto Sidam Subervi, kurš reitingā tobrīd ieņēma 231.pozīciju.

Janvāra beigās Francijā Kempēras "Challenger" turnīra pirmajā kārtā sportists piedzīvoja desmito zaudējumu pēc kārtas, pirmajā kārtā ar 4-6, 6-7 (3:7) piekāpjoties itālim Federiko Gajo, kurš ATP rangā tobrīd ieņēma 136.vietu un turnīrā bija izlikts ar piekto numuru.

Gulbis pie uzvarām nebija ticis kopš augusta beigām.

Pagājušajā sezonā Gulbis uzvarēja Po "Challenger" turnīrā, kas viņam arī bija 2020.gada labākais sasniegums. Šajā līmenī Gulbis izcīnīja savu piekto titulu, bet pēdējo reizi iepriekš tas bija izdevies 2007.gadā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu