Saeimas priekšsēdētāja pret Covid-19 vakcinēsies tikai pēc uzaicinājuma saņemšanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ernests Dinka, Saeima

Atbildot uz sīkāku jautājumu par Saeimas priekšsēdētājas vakcinēšanos, Balode skaidroja, ka Mūrniecei ir jāpilda Saeimas priekšsēdētājas pienākumi, viņa ir Nacionālās drošības padomes locekle, kā arī viņas darbā būtiska ir ārlietu funkcija.

Mūrniece vēl nav saņēmusi konkrētu uzaicinājumu vakcinēties.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pagājušajā nedēļā līdztekus "vakcinācijas vēstnešiem" pie vakcīnas tika arī vairāki politiķi, kuru pienākumus saista ar nacionālās drošības un valsts pamatfunkciju nepārtrauktības nodrošināšanu.

Sākotnējā posmā Mūrniece nevarēja vakcinēties saistībā ar tā laika pašizolāciju pēc nonākšanas kontaktā ar Covid-19 saslimušu personu un veselības stāvokļa dēļ.

Pagājušajā nedēļā vakcinēts tika Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), labklājības ministre Ramona Petraviča (Par cilvēcīgu Latviju (PCL); KPV LV), iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (PCL; KPV LV), aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (PCL; KPV LV), finanšu ministrs Jānis Reirs (JV), kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA), vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV). Tāpat vakcinēti tika arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Māris Kučinskis (ZZS), Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP) un Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Rihards Kols (NA).

Par augstāko valsts institūciju un amatpersonu īstenotu vienotu valsts politiku nacionālās drošības jomā valstī atbild Nacionālā drošības padome, kuras sastāvā ir Valsts prezidents, Saeimas priekšsēdētājs, Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs, Ministru prezidents, aizsardzības ministrs, ārlietu ministrs, iekšlietu ministrs, kā arī padomes sēdēs ir tiesības piedalīties ģenerālprokuroram. No Saeimas Prezidija pieciem locekļiem vakcīna pašlaik paredzēta trim cilvēkiem - Mūrniecei, kā arī spīkeres biedrēm - Dagmārai Beitnerei-Le Gallai (JKP) un Inesei Lībiņai-Egnerei (JV) - abas jau ir vakcinētas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu