Jūrmalas pašvaldība senioriem un skolēniem plāno izmaksāt pabalstus Covid-19 situācijas dēļ (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls
Skolēni maskās. Ilustratīvs attēls Foto: Shutterstock

Jūrmalas pilsētas dome, sniedzot atbalstu pilsētas iedzīvotājiem Covid-19 krīzē, senioriem un skolēnu ģimenēm plāno izmaksāt īpašus pabalstus, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Zane Leite.

Skolēniem paredzēts 100 eiro pabalsts, bet pensionāriem - papildu 50 eiro medicīnas izdevumiem pie jau esošā 100 eiro pabalsta. 

Par šo ieceri paredzēts lemt Jūrmalas domes sēdē 25.februārī.

Pabalstu mācību procesa atbalstam pašvaldība izmaksās ģimenēm ar skolas vecuma bērniem, kuru bērni ir deklarēti Jūrmalā, arī tām ģimenēm, kuru bērni mācās citu pilsētu izglītības iestādēs. Pabalsta apmērs būs 100 eiro katram skolas vecuma bērnam.

Pandēmijas apstākļos pašvaldība iecerējusi sniegt vēl papildu 50 eiro pabalstu medicīnas izdevumiem Jūrmalas senioriem. Visiem Jūrmalā deklarētajiem senioriem pašvaldība jau sniedz atbalstu 100 eiro apmērā gadā veselības aprūpei. 

Pabalsts paredzēts, lai Jūrmalas pilsētas senioriem palīdzētu segt ārstniecības izdevumus, izmaksas par medikamentiem un medicīnas precēm, tostarp optiku, un citiem izdevumiem veselības uzturēšanai.

"Pandēmija ir radījusi sarežģījumus lielai daļai sabiedrības, un īpaši grūts laiks ir senioriem un ģimenēm ar bērniem. Daudzi seniori palikuši vieni bez ierastā tuvinieku atbalsta ikdienā ierobežojumu dēļ, savukārt ģimenēm, kurās ir skolēni, radušies papildu izdevumi un slodze, lai spētu nodrošināt attālināto mācīšanos," norāda Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis (ZZS/LZP).

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu