VIDEO ⟩ Kā tiks organizētas mācības mazāko klašu skolēniem klātienē? IZM preses konference

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska.
Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska. Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien, 18. februārī, pulksten 11.00 Izglītības un zinātnes ministrija rīko preses konferenci par mācību darba organizēšanu tajās pašvaldībās, kurās 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 ir zemāka par 200 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju.

IZM ieskatā, ņemot vērā saslimstības rādītājus, vienlaikus nosakot, ka ik nedēļu ir jāveic izglītības iestādes klātienē nodarbināto testēšana, kā arī efektīvi ievērojot epidemioloģisko drošības pasākumu, var lemt par nelielu piesardzības un drošības pasākumu mazināšanu stabilizējoties epidemioloģiskajai situācijai.

Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai, var lemt arī par klātienes mācības atjaunošanu noteiktām klašu grupām skolēniem un individuālām konsultācijām skolas vecuma bērniem, kas pakļauti priekšlaicīgam mācību pārtraukšanas riskam, un izglītojamiem, kas šajā semestrī noslēdz izglītības ieguvi pamata un vidējā pakāpē vispārējā vai profesionālā izglītībā.

Jau ziņots iepriekš, ka IZM pagājušajā nedēļā valdībā piedāvāja klātienes mācības atsākt tajās pašvaldībās, kurās 14 dienu kumulatīvā saslimstība ar Covid-19 ir zemāka par 200 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju.

IZM aģentūrai LETA atklāja, ka 1.-6.klase, kā arī 12.klase klātienē mācības varētu atsākt tajās pašvaldībās, kuru 14 dienu kumulatīvais saslimstības rādītājs būs zem 200 saslimušajiem uz 100 000 iedzīvotāju, savukārt saslimstības gadījumā līdz 400 gadījumiem uz 100 000 iedzīvotāju klātienē mācības varētu sākt tikai 1.-3.klase.

Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP) iepriekš pauda pārliecību, ka reģionu princips skolu atvēršanai strādās vien tad, ja būs skaidrs testēšanas algoritms, par kuru atbildīga ir Veselības ministrija.

Vienlaikus Šuplinska apgalvoja, ka pašvaldībām 14 dienu kumulatīvais rādītājs uz 100 000 iedzīvotāju vērtēšanai primāri būs jāizmanto SPKC jau radītais instruments, kas gan nākotnē tikšot "paspilgtināts" ar testēšanu.

Preses konferencē piedalās izglītības un zinātnes ministre I. Šuplinska, V. Plūdoņa Kuldīgas vidusskolas direktore Inese Astaševska un dizainere, Latvijas Mākslas akadēmijas profesore Inguna Elere. 

Valdība otrdien konceptuāli vienojās, ka  pašvaldībās ar zemu saslimstību mācības klātienē varētu atsākt vispārizglītojošo skolu 1.-4. klašu skolēni, ievērojot stingrus drošības pasākumus gan skolā, gan ceļā līdz izglītības iestādei. Lēmumu valdībā plānots pieņemt ceturtdien. 

Video: Izglītības un zinātnes ministrijas preses konference par mācību darba organizēšanu

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu