Apgrozāmo līdzekļu granta programmā pieejamo summu rosina palielināt līdz 310,8 miljoniem eiro

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uzraksts Ekonomikas ministrija.
Uzraksts Ekonomikas ministrija. Foto: Ieva Lūka/LETA

Apgrozāmo līdzekļu granta programmā pieejamo summu vajadzētu palielināt vairāk nekā četras reizes - līdz 310,8 miljoniem eiro, paredz ceturtdien izskatīšanai valdībā iesniegtais Ekonomikas ministrijas (EM) priekšlikums.

Vērtējot apgrozāmo līdzekļu atbalsta programmas līdzšinējo darbību, EM secinājusi, ka iepriekš noteiktā prognoze, ka potenciālais atbalsts būs 60 miljoni eiro, ir maksimāli tuvs esošajai situācijai, tomēr vēl nav spēkā stājušies šā gada 28.janvāra un 4.februāri pieņemtie grozījumi atbalsta programmā, ar kuriem tiek paplašināts atbalsta saņēmēju loku. Izmaiņas nav stājušās spēkā, jo tās vēl tiek saskaņotas ar Eiropas Komisiju.

"Patlaban ir skaidrs, ka atbalsta programmai noteiktais finansējums ir izsmelts, un tās darbības turpināšanai no 2021.gada februāra līdz maijam nepieciešami papildus vismaz 240 miljoni eiro. Vienlaikus, jāņem vērā, ka papildus nepieciešamais finansējums ir noteikts piesardzīgi, jo iespējams, ka būs nepieciešami valsts budžeta papildu līdzekļi, ja pieteikumu aktivitāte pieaugs atkarībā no mērķa grupas intereses un ārkārtas situācijā noteikto ierobežojumu seku izplatības," pauda EM.

Tāpēc ministrija aicinās valdību atbalsta programmas pieejamo finansējumu palielināt no līdzšinējiem 70,8 miljoniem eiro līdz 310,8 miljoniem eiro. Finansējumu paredzēts palielināt, izmantojot naudu no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

EM informēja, ka šā gada 17.februāri tika saņemti 9949 iesniegumi par grantu piešķiršanu. Kopējā prasījumu summa ir 91 559 486 eiro, savukārt izmaksāti granti par 3334 iesniegumiem kopumā 26 493 365 eiro apmērā.

Komersanti grantam apgrozāmajiem līdzekļiem varēs pieteikties katru mēnesi līdz 2021.gada 31.maijam, iesniedzot iesniegumus elektroniskajā deklarēšanas sistēmā vēlākais līdz 15.jūnijam. Atbalstu komersanti varēs izlietot no atbalsta piešķiršanas brīža, bet ne vēlāk kā 2021.gada 31.jūlijam.

Maksimālie atbalsta griesti ir 100 000 eiro mēnesī.

Covid-19 izplatības ierobežošanai valstī no 9.novembra līdz 6.aprīlim izsludināta ārkārtējā situācija un noteikta virkne ierobežojumu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu