Video ⟩ Rīgas "Dinamo" piedzīvo desmito zaudējumu pēc kārtas

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Ak Bars

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" ceturtdien sezonas pēdējā izbraukuma pirmajā spēlē viesos ar rezultātu 1:5 (0:1, 1:3, 0:1) zaudēja Jaroslavļas "Lokomotiv".

Vārtus Rīgas kluba labā guva Roberts Bukarts.

Rīdzinieki piedzīvojuši zaudējumu desmit spēlēs pēc kārtas.

Pirmā perioda ievadā abas komandas apmainījās pāris bīstamiem momentiem, bet rezultātu uz tablo pirmie izmainīja mājinieki. Mača devītajā minūtē pēc cīņas laukuma stūrī ripu ieguva Tēmu Pulkinens, kurš raidīja ripu Jāņa Vora sargātajos vārtos.

Pagalam neveiksmīga viesiem bija otrā perioda pirmā puse, kurā viņi 58 sekunžu laikā ielaida divus vārtus. Vispirms pēc viduszonā pārtvertas ripas līdz vārtiem aizcīnījās Daņiils Misjuls, kurš panāca 2:0, bet vēlāk precīzs no zonas vidus bija Deniss Barancevs.

Perioda 12.minūtē rezultāts bija jau 4:0 "Lokomotiv" labā. Mājinieki ātri ieslidoja uzbrukuma zonā un nekļūdīgu metienu aizsarga aizsegā izdarīja Deniss Aleksejevs. Tiesa, pusotru minūti pirms perioda beigām Roberts Bukarts pēc Rīsa Skārleta piespēles vairākumā vienus vārtus atguva.

Trešās trešdaļas piektajā minūtē pēc iemetiena ripa nonāca pie Ņikitas Čerepanova, kurš ar raidījumu no zilās līnijas atjaunoja četru ripu pārsvaru. Pēc piektajiem ielaistajiem vārtiem Vora vietā "cietoksnī" stājās Bruno Brūveris.

Turpinājumā spēles temps kritās un rezultāts palika nemainīgs - 5:1 "Lokomotiv" labā.

"Dinamo" ar 25 punktiem 56 dueļos ir pēdējais starp 11 Rietumu konferences klubiem, bet "Lokomotiv" ar 76 punktiem ir ceturtā un jau nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs.

"Dinamo" zaudējusi pēdējos desmit mačos. Punktus pēdējo reizi izdevās nopelnīt izbraukuma spēlē Ufas "Salavat Julajev", kas "bullīšos" uzvarēja ar 5:4. Iepriekš papildlaikā punkts iegūts arī pret Maskavas CSKA, bet pēdējos divos dueļos zaudēts Omskas "Avangard" (1:5) un Kazaņas "Ak Bars" (3:4).

Ne pārāk veiksmīgi pēdējā laikā klājies arī "Lokomotiv", kas aizvadītajā sešās spēlēs izcīnījusi trīs uzvaras. Pēdējā mačā "Lokomotiv" ar 3:2 uzvarēja Čerepovecas "Severstaļ", bet iepriekš zaudēja Sanktpēterburgas SKA (2:3), "Severstaļ" (2:4) un "Avangard" (2:4).

Abas komandas šosezon savā starpā tikušās četras reizes, visās uzvaru izcīnot Krievijas klubam. Pēdējā spēlē janvāra sākumā "Lokomotiv" viesos uzvarēja ar 4:1. "Dinamo" savstarpējā KHL spēlē pēdējo reizi uzvarēja 2018.gada novembrī - 3:2.

KHL čempionātā abas komandas savā starpā kopumā tikušās 32 reizes, no kurām desmit gadījumos uzvarējuši rīdzinieki.

"Dinamo" šajā izbraukumā devusies ar trim vārtsargiem, septiņiem aizsargiem un 13 uzbrucējiem. Hokejistu vidū nebūs kanādietis Džeisī Lipons, jo viņš pēc mača ar "Ak Bars" nolēma karjeru turpināt Zviedrijas čempionātā.

Savainojuma dēļ izbraukumā nedevās vārtsargi Ivans Naļimovs un Staņislavs Gaļimovs. Tāpat sastāvā nebūs traumētie Gļebs Zirjanovs, Lauris Dārziņš, Emīls Ģēģeris un Daņila Larionovs. Aizsargs Kristaps Sotnieks palicis Rīgā un turpinās trenēties, bet Miks Tumanovs, Kārlis Bucenieks, Gļebs Prohorenkovs un Rūdolfs Polcs pievienojušies Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandai "Rīga".

"Dinamo" iepriekšējā sezonā ieņēma priekšpēdējo vietu Rietumu grupā un visā līgā, sesto gadu pēc kārtas nekvalificējoties Gagarina kausa izcīņai.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu