Rīdzinieks pilsētas centrā ir spiests trīs nedēļas dzīvot bez "mazmājiņas" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Kelifamily/shutterstock.com

Rīdzinieks Nauris jau trīs nedēļas ir spiests dzīvot galvaspilsētas centrā daudzdzīvokļu namā bez sanitārā mezgla jeb vietas, kur nokārtot dabiskās vajadzības, ziņo raidījums "Bez Tabu". 

Iepriekš koplietošanas koridorā bijušas divas tualetes – viena Naurim, otra kaimiņiem. Tagad izejai no Naura dzīvokļa uz koplietošanas koridoru ir aizmūrēta un priekšā izejai ir siena.

Naura tualete koplietošanas koridorā jau esot kaimiņu lietošanā. Rezultātā Naurim neesot kur nokārtot spiedīgu vajadzību.

Kaimiņiene taisnojas, ka esot Naura paraksti, ka viņš piekrīt pārbūvei.

Naura kaimiņiene Gaļina par notikušo situāciju stāsta, ka 2019. martā Nauris esot vērsies pie viņas, ka vēlas atdalīties.

"Mana meita un znots trīs reizes vaicāja, ko viņš grib? Mēs piedāvājām aizvilkt cauruli no centrālā vada uz viņa dzīvokli. Viņš piekrita. Vairāk neko viņš negribēja. Mēs aizvilkām cauruli līdz viņa dzīvoklim, kur viņš var ierīkot sanitāro mezglu. Ir dokumenti, kur ir viņa paraksti, ka viņš piekrīt," norāda kaimiņiene.

Gaļina uzsver, ka Nauris parakstījās visur, bet tagad atsakās no saviem parakstiem.

Nauris nenoliedz, ka kaimiņiene veikusi rakstveida aptauju. Parakstījies, ka neiebilst, ka tiks veikti koplietošanas telpu vienkāršie renovācijas darbi, taču, ka Nauris paliks bez sanitārā mezgla, tur nekas neesot bijis teikts.

Par kaimiņienes veikto pārbūvi, kuras rezultātā palicis bez tualetes, Nauris ziņojis Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentam.

Tā pārstāve Inese Pabērza informē, ka saskaņā ar Administratīvā procesa likumu departamenta speciālisti nevērtēja situāciju pēc būtības, jo bija nokavēts apliecinājuma kartes (atļaujas veikt pārbūvi) apstrīdēšanas termiņš. Tas ir  30 dienas.

Rīgas būvvaldes pārstāvis Edgars Butāns akcentē, ka koplietošanas telpu renovācija ir saskaņota, Nauris par to bijis informēts, inspektori bijuši pārbaudē, secinājuši: viss atbilst noteikumiem, uz dokumentiem ir Naura paraksti, ka viņš akceptē renovāciju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu