VIDEO ⟩ Izskan versija par traģisko ugunsgrēku Jelgavas pusē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs foto.
Ugunsdzēsēji. Ilustratīvs foto. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ceturtdiena, 18. februārī, Jelgavas novadā, netālu no Lielplatones, aizdegusies privātmāja. Ugunsgrēks nopostīja lielu daļu ēkas un laupīja trīs cilvēku un viņu mājdzīvnieku dzīvības, ziņo raidījums "Degpunktā". 

 Iespējams, saimniekiem kas nelāgs noticis krāsns kurināšanas laikā, un tā radīja uzliesmojumu.

Degušajai ēkai tuvākajā apkaimē ir vismaz pieci īpašumi, taču pirmais, kas glābējiem paziņojis par ugunsnelaimi, bijis kāds garāmbraucējs, kurš braucis pa Jelgavas šoseju.

Cilvēku uzmanību pievērsuši lielie dūmu mutuļi, un drīzumā sekojis zvans 112. Trauksme sacelta ap plkst. 8.30 no rīta.

Pirmā ugunsdzēsēju ekipāžā, kurai bija jāatbrauc un jānovērtē situācija, traucās no Elejas posteņa. Jau no liela attālumā kļuvis skaidrs, ka būs jāsauc papildspēki no Jelgavas un Bauskas daļām. Degusi privātmāja ar mansardu.

Lai pārbaudītu ēku, glābēji sagatavojuši nepieciešamo ekipējumu darbiem piedūmotajās telpās un devušies iekšā. Paralēli dzēšot liesmas un pārmeklējot māju, vienā no istabām vīri uzgāja trīs stipri apdegušu cilvēku mirstīgās atliekas, kā arī bojāgājušus mājdzīvniekus.

Cīņu ar liesmām paildzinājis arī ūdens trūkums.

Tuvākā vieta, kur glābēji varējuši pieslēgties pie hidranta, bijusi Elejas pusē, proti, dažu kilometru attālumā. Lai nodrošinātu regulāru ūdens pievešanu, piesaistītas vēl papildu autocisternas.

Traģiskā ugunsgrēka seku likvidēšana ilgusi līdz pat plkst. 13.30 dienā, bet Valsts policijas izmeklētāji notikuma vietā aizkavējušies vēl ilgāk. Šobrīd komentārus par notikušo likumsargi nesniedz.

Zināms, ka kriminālprocesa ietvaros ir nozīmētas ekspertīzes un bojāgājušo cilvēku identitātes jau ir noskaidrotas.

Liesmās dzīvības zaudējuši 72 un 48 gadus veci vīrieši un 43 gadus veca sieviete. Iespējamais nelaimes iemesls saistīts ar bojātu krāsni vai tās ekspluatācijas pārkāpumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu