Franciju satricina seksuālās vardarbības skandāli politikas zinātnes institūtā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Politikas pētījumu institūts "Sciences Po".
Politikas pētījumu institūts "Sciences Po". Foto: EQRoy/shutterstock.com

Pēdējo nedēļu laikā Franciju satricina virkne gadījumu un apsūdzību, kas saistītas ar sabiedrībā zināmiem cilvēkiem par izvarošanas un seksuālās vardarbības gadījumiem, ziņo raidsabiedrība BBC. 

20 gadus veca Parīzes Politikas zinātnes institūta "Sciences Po" studente Džuljeta februāra sākumā sociālajos tīklos dalījās ar garu publikāciju, apgalvojot, ka, mācoties Tulūzas politikas pētījumu institūtā "Sciences Po", viņu izvaroja kāds students.

Džuljeta atklātā publikācijā stāstīja, ka viņas sapnis par pievienošanos "Sciences Po" institūtam pārvērties par murgu.

Šo atklāto publikāciju sociālajā vietnē "Twitter" un "Instagram" popularizēja feministe un aktīviste Anna Toumazofa, kas arī ir politikas pētījumu institūta "Sciences Po" absolvente.

"Šis stāsts ir ļoti francisks. Runa ir par izvarošanas kultūru. Par klusēšanas eleganci – tas ir ļoti franciski," sacīja Anna Toumazofa.

Aktīviste Toumazofa izveidojusi ietekmīgu tēmturi, lai izceltu seksuālo vardarbību Francijas augstākās politiskās zinātnes institūtā. “Sciences Po” institūtu aktīviste dēvē par "zinātnes cūkām" jeb #SciencesPorcs.

Janvārī tika publicēta Kamilas Koučneres grāmata, kurā viņa apsūdzēja savu patēvu Olivjē Duhamelu, politikas zinātnes institūta "Sciences Po" vadītāju, par to, ka viņš seksuāli izmantoja viņas dvīņubrāli.

Turpretī Duhamels šos apgalvojumus raksturoja kā personiskus uzbrukumus.

Politikas zinātnieks Olivjē Duhamels atkāpās no amata "Sciences Po" institūtā kopā ar skolas direktoru, jo izrādījās, ka abi zināja par izvarošanas gadījumiem.

Valdības veiktajā izmeklēšanā netika konstatēta sistmātiska izvarošanas gadījumu slēpšana, taču tika atzīmēts, ka neviens no tiem, kas zināja par apsūdzībām, par tām nebija ziņojis, un sacīja, ka institūtam būtu jāstiprina izpratne par dzimumu un seksuālo vardarbību.

Francijas incesta upuru asociācija mēneša laikā ir saņēmusi gandrīz 200 zvanus par seksuālās vardarbības un izvarošanas gadījumiem universitātēs. Arī Francijas juristi šobrīd saskarās ar daudziem līdzīgiem gadījumiem.

"Es neko tādu iepriekš neesmu redzējis. Cilvēki bieži vien sāk ar vārdiem – jūs zināt Kamilas Koučneres grāmatu? Kaut kas līdzīgs notika arī ar mani," stāsta kāds jurists.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu