VIDEO ⟩ Rīgā vīrietis trīs reizes dienas laikā nonāk policistu redzeslokā. Pirmajā reizē saņem elektrošoku (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Svētdien, 14.februārī, kāds vīrietis pamanījies trīs reizes nonākt Rīgas pašvaldības policijas redzeslokā, ziņo Rīgas pašvaldības policija. 

Dienas pirmajā pusē saistībā ar sievietes apzagšanu, pāris stundas vēlāk saistībā ar huligāniskām darbībām kāda daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā un vakara pusē saistībā ar draudu izteikšanu saviem vecākiem.

14.februāra agrā rīta stundā Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki, patrulējot Āgenskalnā, ievēroja kādu sievieti, kura ar rokas mājieniem aicināja apstāties. Kundze pastāstīja, ka pirms neilga laika vietējā pārtikas veikalā ienācis kāds vīrietis, kuru viņas meita pieķērusi šiverējamies pa darbinieku telpu. Sievietes meita nekavējoties par redzēto informējusi mammu, savukārt vīrietis meties bēgt.

Sarunas laikā ziņotāja norādīja uz otrpus ielai esošu vīrieti. Tāpat viņa atklāja, ka no viņas somas pazudis sarkans maks. Policisti nekavējoties metās garnadzim pakaļ. Vīrietim izteikti vairāki rīkojumi apstāties, gan arī brīdinājumi par elektrošoka pistoles pielietošanu, tomēr viņš nelikās ne zinis.

Tikai pēc spraigas pakaļdzīšanās ar elektrošoka pielietošanu vienam no policistiem bēgli izdevās aizturēt. Drīz pēc tam aizturēšanas vietā ieradās policijas papildspēki un uzsākta vīrieša pārmeklēšana. Tās laikā sievietes maks netika atrasts.

Tikmēr cietusī izteica vēlmi par notikušo rakstīt iesniegumu. Līdz ar to uz notikuma vietu izsaukta Valsts policija. Kopā ar Valsts policijas darbiniekiem pārmeklēta tuvākā apkārtne, lai noskaidrotu, vai aizturētais maku nav izmetis kaut kur pa ceļam un vēlāk neplāno guvumu realizēt. Pēc pāris minūtēm likumsargi saņēma ziņu, ka sievietes maks atrasts veikala telpās.

Rīgas pašvaldības policisti vīrietim piemēroja 70 eiro naudas sodu par nepakļaušanos, pēc kā aizturēto saistībā ar zādzību nodeva Valsts policijai.

Pāris stundas vēlāk Rīgas pašvaldības policijas Zemgales pārvaldes darbinieki devās uz izsaukumu Torņakalnā, kur viņi atkal sastapa iepriekš aizturēto vīrieti. Pēc tam, kad policija bija ļāvusi doties prom no Valsts policijas iecirkņa, vīrietis bija nolēmis apciemot vecākus. Tur viņš, pēc atteikuma aizdot naudu, sarīkojis pamatīgu traci.

Ierodoties notikuma vietā, likumsargi vīrieti izraidīja no kāpņu telpas, savukārt viņa vecākus piekodināja mājoklī agresīvo dēlu nelaist.

Izvērtējot vīrieša veiktās darbības un saņemtās liecības, vīrietim piemērots 100 eiro naudas sods par sīko huligānismu. Pēc soda saņemšanas vīrietis devās prom.

Tomēr Rīgas pašvaldības policisti ar viņu sastapās atkārtoti, reaģējot uz atkārtotu vecāku izsaukumu vakara pusē. Viņi atzina, ka dēls pie viņiem atnācis atpakaļ un esot nožēlojis izdarīto, tāpēc apžēlojušies par viņu un ielaiduši savā dzīvoklī. Ciemošanās laikā no vecākiem prasīta nauda, savukārt, atkārtoti saņemot atteikumu, šoreiz sākts draudēts. Pāris izteica, ka viņiem bail atrasties vienā mājoklī ar dēlu.

Pašvaldības policisti vīrieti aizturēja. Tomēr, vērojot viņa neadekvāto uzvedību un saņemot informāciju arī par iespējamu psihotropu vielu lietošanu, policisti nolēma izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu. Medicīniskās pārbaudes laikā nolemts viņu nogādāt Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu