Arī Pļaviņu novada vienīgajā vidusskolā neatsāks klātienes mācības

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: shutterstock.com

Arī Pļaviņu novada ģimnāzijā, līdzīgi kā Skrīveros, nolemts pagaidām neatsākt klātienes mācības jaunākajās klasēs, aģentūra LETA uzzināja vienīgajā Pļaviņu novada vispārējās izglītības iestādē.

Ģimnāzija ir saņēmusi daudzreiz lietojamās sejas maskas, kas tiks izsniegtas skolēniem un pedagogiem, atsākoties mācību procesam klātienē. Skola nodrošina noteiktās epidemioloģiskās drošības prasības - distancēšanos, dezinfekciju un vēdināšanu. Taču obligāti veicamo darbinieku iknedēļas Covid-19 testēšanu saskaņā ar valstī noteikto kārtību nav iespējams veikt līdz pirmdienai, norāda skolā.

Pļaviņu novada ģimnāzijas 1.-4.klasēs mācās 168 skolēni un strādā 20 pedagogi. Daļai no tiem dzīvesvieta ir novados ar augstākiem saslimstības rādītājiem, nekā klātienes mācībām pieļaujamie, kas varot radīt papildus risku.

Izvērtējot epidemioloģisko drošību un saslimstības dinamiku novadā, pašvaldība un skolas vadība vienojusies neatsākt klātienes mācību procesu 1.-4.klasēm no pirmdienas, sagaidot darbinieku testēšanas rezultātus, saslimstības gadījumu samazināšanos un kumulatīvā rādītāja stabilitāti.

LETA jau vēstīja, ka Ministru kabineta apstiprinātās izmaiņas rīkojumā "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" nosaka, ka atskaites punkts klātienes mācību uzsākšanai ir 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem konkrētās pašvaldības administratīvajā teritorijā, kurā atrodas izglītības iestāde.

Turpmāk Slimību profilakses un kontroles centrs trešdienās apkopos datus un publicēs to pašvaldību sarakstu, kas atbilst "drošas skolas" kritērijiem. Ja kārtējās kalendārās nedēļas trešdienā kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits ir līdz 200, mācības klātienē var sākt 1.-4.klases skolēni.

Atbilstoši šim principam, no 22.februāra klātienes mācības varēs uzsākt 25 novados, proti, Alsungas, Auces, Burtnieku, Cesvaines, Dagdas, Durbes, Ērgļu, Ķeguma, Krustpils, Kuldīgas, Mālpils, Mērsraga, Naukšēnu, Neretas, Pāvilostas, Pļaviņas, Rūjienas, Salacgrīvas, Saulkrastu, Siguldas, Skrīveru, Skrundas, Tērvetes, Vecumnieku un Vecpiebalgas novadu skolas.

Taču, izvērtējot dažādus riskus, Andreja Upīša Skrīveru vidusskolā nolemts pagaidām neatsākt klātienes mācības. Izglītības iestādes direktors Aldis Rakstiņš skaidroja, ka vidusskolā 1. līdz 4.klasēs mācās 135 skolēni, no kuriem 15 dzīvo blakus esošajos novados. Šajās klases strādā 15 pedagogi, no viņiem četri dzīvo citā administratīvajā teritorijā.

Pašlaik divi sākumskolas klasēs strādājošā atbalsta personāla pārstāvji ir slimi, savukārt diviem pedagogiem jāievēro karantīna, jo bijuši saskarsmē ar Covid-19 slimnieku. Četras ģimenes informējušas skolas vadību, ka viņu mājsaimniecībā patlaban kāds slimo ar šo vīrusu un skolēniem noteikta karantīna. Turklāt apmēram puse pedagogu, kuri strādā sākumskolas klasēs, ir riska grupā. Ņemot vērā visus šos apstākļus, pašvaldība un skolas vadība vienojusies, ka no pirmdienas skolā klātienes mācības netiks atsāktas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu